Goede voornemens voor een nieuw jaar, een leeg schriftje klaar om vol geschreven te worden of een nieuw schooljaar met een brandschone agenda. Ik vind dat heerlijke momenten, momenten van een verse start.
Waarschijnlijk is het daarom dat ik regelmatig een clean install van mijn laptop doe, mijn telefoon helemaal leeg maak of mijn vriendenlijst op Facebook eens flink onder handen neem. Gewoon wat dingen achter me laten en opnieuw beginnen. Een laptop voelt sneller, mijn telefoon voelt opgeruimd en Facebook is een stuk rustiger.

En dat gevoel begint ook bij mijn blog op te spelen. Want dat is inmiddels ook een flinke rugzak met bagage geworden en misschien wordt ie gewoon te zwaar. Is ie een beetje versleten, zitten er allerlei nutteloze dingen verstopt in verre hoekjes en zitten er onderin allemaal kruimels die er niet meer uit willen. Is het dan tijd voor een nieuwe? Want aan deze ben ik toch wel gehecht geraakt in de loop der jaren.

Maar een andere rugzak in gebruik nemen, wil natuurlijk niet zeggen dat deze dan zomaar in de prullenbak verdwijnt. Ik kan ‘m bewaren, af en toe tevoorschijn halen en er even naar kijken. Want het zal vast wel zo zijn dat die rugzak toch wel wat handige dingen had, die die nieuwe rugzak niet heeft.

Ik denk dat de beeldspraak wel duidelijk is. Misschien wordt het eens tijd voor een frisse nieuwe start. Ik ben al druk aan het nadenken, over naam, logo etc. En volgens mij ben ik er al wel een heel eind over uit. Tenminste, ik ben erg tevreden over het resultaat tot nu toe. En ik hoop het snel aan jullie te laten zien. Maar nu blijf ik natuurlijk nog gewoon hier. Met mijn eigen vertrouwde rugzak. 🙂

Pin It on Pinterest