Bij Nathalie van Veulsteveul kwam ik deze leuke jeugdsentiment-tag tegen. Oorspronkelijk komt ie bij Team Confetti vandaan. Een tag van even geleden, maar bij het onderwerp ‘jeugdsentiment’ maakt dat weer niet zoveel uit.

Op de foto zie je trouwens mij met Dr Snuggles, die je verderop nog tegen gaat komen. Met mooie nostalgische bierkratten op de achtergrond. 🙂

Favoriete kinderfilm

Tja, is het een kinderfilm? Hij is in ieders geval geschikt voor alle leeftijden, de film Grease. En ik heb die zo vaak gezien. Nog steeds verveeld de film mij niet en wil ik ‘m binnenkort ook eens met mijn meiden kijken. Aan Grease 2 heb ik me ook eens gewaagd, maar die haalt bij lange na niet bij de eerste en enige echte Grease. Uit mijn geboortejaar, dus dat is toch succes verzekerd. 😉

Favoriete televisieserie

Er zijn allerlei series die ik keek, als ik zo terug denk keek ik best wat televisie, terwijl ik toch ook regelmatig buiten was te vinden. De familie Knots vond ik erg leuk, en De Poppenkraam. Joris is twee jaar jonger dan ik ben en bij het onderwerp jeugdseries blijkt dat best een verschil. Want het zegt hem niet zo veel, die series die ik net noemde. Ook Dr Snuggles doet bij hem geen belletje rinkelen. Een favoriet en mocht er geen belletje rinkelen, hiernaast een filmpje van belabberde kwaliteit.

Favoriete boek

Best een lastige dit, vooral omdat ik heel veel boeken heb verslonden. Ik heb altijd graag gelezen, tenminste zoals ik het mij kan herinneren. Misschien zit mijn moeder nu hoofdschuddend dit te lezen, omdat ik bijna geen boek aanraakte. Maar nee, dat zal wel niet. Geheugen is trouwens een lastig ding, ik merk dat ik echt diep na moet gaan denken. Het eerste boek dat in me op komt is Mathilda van Roald Dahl. Een boek waarvan ik echt vond dat Sterre dit moest lezen en ze ook heeft gedaan. Een mooi wonderbaarlijk verhaal geschreven door een geweldige schrijver. Heb je het nog nooit gelezen? Echt, het is een aanrader! Zoals alle boeken van Roald Dahl eigenlijk.

Favoriete nummer van de Spice Girls (of een andere boy/girlband)

Dan ga ik voor een andere boyband, namelijk New Kids on the Block. Natuurlijk ga ik daarvoor, want wat was ik fan! En nog steeds doet het me wat als ik een nummer voorbij hoor komen. Een favoriet nummer kiezen vind ik best wel lastig eigenlijk. Dan ga ik, na wat overwegingen, toch voor Tonight. Al was het maar omdat we daar een heel dansje voor hadden wat we ook nog eens voor de klas hebben gedaan. Ik zou nu door de grond zakken, gelukkig heb ik het toen doorstaan. En zucht, Jordan, wat is ie leuk he….

Favoriete fashion items

Ik was, en ik ben nog steeds niet, zo van de fashion items. Ik geloof niet dat ik daar ooit veel van begrepen heb. Wel had ik een zwak voor bepaalde merken, Olily en NafNaf. Van dat laatste merk had ik verschillende shirts met NafNaf er op. Geen idee waarom me dat zo aantrok, maar ja, ik droeg de shirts met veel plezier.

Favoriete snoep/snack

Als ik Google op snoep uit de jaren ’80 kom ik een paar keer Raider tegen. Waarom ze dat anders zijn gaan noemen? Geen idee. En het zal vast psychisch zijn, maar zodra het Twix werd was ie ook veel minder lekker.
Maar ja, Koetjesrepen zijn niet van naam veranderd, maar zijn ook een stuk minder lekker geworden. Of is dat toch een verandering van smaak?

Favoriete TV reclame 

Mijn tante had een Fiat Panda en kon op twee wielen door de parkeergarage in Eindhoven. Nou ja, bij het weggaan dan, je moest dan met zo’n bochtige draaiende weg naar beneden. Deze flauwe reclame past daar dan wel bij.
En iedere keer weer lachen om het einde van de reclame, ook al weet je al lang hoe deze gaat aflopen. Qua humor hoeft het voor mij allemaal niet te moeilijk. 🙂

Favoriete nummer

Met kerstmis kreeg ik bij mijn oom en tante de single van Jermaine Jackson en Pia Zadora met, inderdaad, When the Rain Begins to Fall. Geen idee waar de single is gebleven, maar ik heb ‘m veel gedraaid. En ik vind het nog steeds een heerlijk nummer, bijvoorkeur wel in de originele versie.
Ik heb de clip er even bijgezocht, maar wat heeft die een lange intro zeg. Even doorspoelen naar 2 minuten, dan begint ie pas echt.

Zo, dat was ‘m alweer. Was het herkenbaar of is het totaal niet uit jouw tijd? Mocht je de tag overnemen, laat het me weten! Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden.

Pin It on Pinterest