Voor de vaste bezoekers van mijn blog is het waarschijnlijk niet onbekend dat ik een behoorlijke Beatles-fan ben. Ik vind het heerlijke muziek en vind het jammer dat ik pas na die tijd ben geboren. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om toch nog te genieten van deze mooie muziek. Zo gingen we (alweer) 2 jaar geleden naar Her Majesty en luister ik sindsdien vaker naar het Abbey Road album. Maar na gisteren zal ook vaker The Magical Mystery Tour door het huis schallen, deze werd gisteren in Tilburg namelijk gespeeld door The Analogues. Dat is behoorlijk pittig, want er worden erg veel instrumenten gebruikt. Daarom staan er ook behoorlijk wat mensen op het podium, want de strijkers en blazers mogen zeker niet ontbreken.

Met verbazing heb ik gekeken naar de vele gitaarwisselingen en al die verzamelde instrumenten. Alles wordt er aan gedaan om het geluid van The Beatles te evenaren. En ik moet zeggen, dat lukt erg goed. Het was dan ook echt genieten gisteravond. En terwijl ik dit bericht typ luister ik lekker naar The Magical Mystery Tour, me meteen afvragend wat nu eigenlijk mijn favoriete nummer is. Dat valt niet mee, want ze zijn behoorlijk gevarieerd. Laatst zat ik eens goed naar de tekst van “Your mother should know’ te luisteren. Geen diepgaande tekst, maar de muziek pakte me even. Vooral de eerste zin.

Let’s all get up and dance to a song
That was a hit before your mother was born

Hier staat regelmatig de muziek op van The Beatles, muziek van lang voordat ik was geboren. Muziek waarvan ik hoop dat onze kinderen daar ook wat van meenemen. Gewoon omdat het mooi is, maar ook omdat het een boodschap heeft of een fijn gevoel geeft. Want dat is het mooie wat muziek kan doen.

Dan is het mooi dat The Analogues dat mooie en fijne gevoel ook op kunnen roepen, door die geweldige muziek te doen herleven. Het is dan echt een avond genieten. En weet je wat helemaal mooi is? In januari gaan we weer! Dan staat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band op het programma. Ook een hele uitdaging, lijkt mij, om live te spelen. Ik kijk er nu al naar uit!

Pin It on Pinterest