Ieder jaar vindt in Oisterwijk het Intents Festival plaats, een dance festival dat ieder jaar groter wordt en steeds meer bezoekers trekt. Maar niet alleen veel bezoekers, ook zijn er veel vrijwilligers deze dagen druk aan het werk om weer een mooi festival neer te zetten. Vorig jaar ging Joris al aan de slag als vrijwilliger en zijn enthousiasme was zo aanstekelijk, dat ik me ook aanmeldde als vrijwilliger. We hebben er een soort mini-ploegendienst van gemaakt. Joris werkt de vrijdagavond en zondag, en ik sta er op zaterdag.

Dat was gisteren dus voor de eerste keer en ik moet bekennen dat ik dat toch best wel spannend vond. Een hele dag aan de slag op een festival waar ik zelf nog niet eerder was geweest. Maar wat was het gaaf!

intents-0025

De hele dag heb ik gisteren bij Outrageous gestaan, de zogenaamde freestyle early/happy hardcore en 90’s classics muziek. De hele dag achter de bar bij het uitgifte-punt, dus ik heb heel wat festival-gangers voorbij zien komen. En het was een mooi feestje, met mooi weer en een goede sfeer. Ik blijf het ook een bijzonder festival vinden, goed georganiseerd en met veel enthousiaste en leuke vrijwilligers.

Onze bar ging om 22.15 uur dicht, dus hadden we nog genoeg tijd om de eindshow van die dag te bekijken. De muziek en het vuurwerk maken dat toch wel behoorlijk indrukwekkend. En toen was het stil. Wat ook wel weer fijn was na al die dreunende beats de hele dag. Alhoewel je daar tijdens het werken geen last van hebt, er kwamen wat bekende nummers voorbij (er was een tijd dat ik deze muziek heel hard op mijn kamertje draaide) en het werkt best aanstekelijk, al die dansende en springende mensen.

intents-0043

De tijd vliegt ook voorbij op zo’n dag en pas bij thuiskomst voelde ik pas dat ik behoorlijk moe was (en dat de 3 biertjes die ik naderhand dronk tijdens het borrelen best wel aantikte). Vandaag lekker bijkomen, ik voel aan mijn benen dat dit wel nodig is. Joris is inmiddels al weer naar het festival terrein om daar, met heel veel anderen, weer een dag hard te werken.

Ik mag weer een jaartje wachten, maar volgend jaar wil ik weer!

 

Pin It on Pinterest