In het begin van deze maand besloot ik om het maar eens te gaan doen, op vaste momenten bloggen. Dat leek me fijn, met meer structuur en regelmaat. We zijn nu een tijdje verder en een goed moment om eens terug te kijken op de afgelopen weken.

Op zich lukte het goed, ik schreef mijn berichten, plande ze in en ze verschenen vanzelf op mijn blog. In de loop van de dag deelde ik ze op social media. Maar wat ik merkte was dat ik een beetje het gevoel met de berichten en mijn blog kwijt raakte. Ik was gewend ze te schrijven, online te plaatsen en daarna te delen. Dan deed ik meestal nog even een rondje langs andere blogs. Maar dat miste ik nu. En dat gevoel van minder betrokkenheid heeft naar mijn idee ook zijn weerslag op het aantal bezoekers.

Dus dan maar weer terug naar ‘vroeger’. Gewoon schrijven wanneer het me uit komt en plaatsen wanneer het me uitkomt. Dat hoeft niet iedere dag. En ik ken mezelf, er zijn fases dat er wel iedere dag iets online komt, maar er zullen ook fases zijn dat dit niet zo is. En dat is ook prima. Dat moet ik alleen wat meer voor mezelf onthouden, dat het allemaal prima is. Mijn blog, mijn ding. En dat moet ik op mijn manier doen. Het is soms lastig, om dicht bij jezelf te blijven. Wat dat betreft ben ik behoorlijk beĂŻnvloedbaar. Ik moet gewoon doen wat ik zelf leuk en fijn vind.

Zo, weer wat wijze woorden en inzichten voor mezelf op deze regenachtige maandag. 🙂

Pin It on Pinterest