Een auto is een vervoersmiddel dat je van A naar B brengt. Gewoon een praktisch middel dus. Ik ben niet van de mooie auto’s, dat ie rijdt vind ik wel het belangrijkste. Joris heeft dat helemaal niet, die houdt wel van mooie auto’s. Daarom kwam hij een tijd geleden helemaal enthousiast thuis, want hij had zo’n leuke auto zien rijden, echt iets voor mij. Natuurlijk had hij allang opgezocht wat voor auto het is, dus de afbeelding van een Nissan Figaro werd al snel onder mijn neus geduwd.

En inderdaad, een erg leuke auto. En ja, ik mopper regelmatig dat ik steeds ben overgeleverd aan mijn fiets, dat ik op een woensdagmiddag soms het gevoel heb alleen maar aan het fietsen te zijn en dat het dan vaak regent, wat mijn humeur ook niet ten goede komt. Maar om dan toch voor die tweede auto te gaan, dat vond ik meteen een behoorlijke stap.

UntitledAls Joris zoiets in zijn hoofd heeft, dan gaat hij op onderzoek uit. Iedere dag werd ik verrast met nieuwe feiten over de Nissan Figaro. Zo weet ik inmiddels van het bestaan van Youngtimers en dat Robin van Persie een Figaro heeft. Natuurlijk had hij ook een dealer gevonden en wilde hij heel graag een afspraak maken. Ik had op de foto’s al gezien dat het een hele leuke auto is, twijfelde of we er allemaal in zouden passen, maar had al wel bedacht dat ik beter niet kon gaan kijken. Ik ken mezelf een beetje…

Mijn tegenargumenten waren niet overtuigend genoeg, Joris wilde zo graag gaan kijken met als gevolg dat we gisteren eind van de middag met z’n allen op weg gingen. Anderhalf uur rijden voor een auto, die ik toch niet wilde. Nou ja, totdat ik de auto zag en er zelf een stukje in mocht rijden. Want wat is het een leuke auto, met super mooie details, een open dakje en we kunnen er allemaal in!

En daar was ik dus bang voor, dat ik na het zien van de auto verkocht zou zijn…

Pin It on Pinterest