Iedere dag fiets ik naar de Albert Heijn om mijn boodschappen voor die dag te halen. Alles in één keer lukt niet, omdat ik dat niet mee krijg op de fiets. Maar doordat ik iedere dag boodschappen ga doen, neem ik regelmatig iets meer mee dan ik echt voor die dag nodig heb. Of ik heb net lekkere trek als ik door de supermarkt loop, met als gevolg…. Juist, een reep chocolade ligt dan zo in het mandje. 🙂

Op de site van Huisvlijt las ik laatst een blog over online boodschappen doen, met de vraag of je dan kunt besparen. In het blog werd vermeld dat je met online boodschappen doen niet zo snel impuls aankopen zult doen. Dat vond ik een goed argument, dus besloot ik om eens een poging te wagen. Ik begon aan mijn boodschappenlijstje op de site van Albert Heijn. Al snel ontdekte ik een voordeel van het online boodschappen doen. Je hebt namelijk een veel ruimere keuze! Gooide ze bij de Albert Heijn in het dorp Klok wasmiddel uit het assortiment, online is die gewoon te bestellen. Ik vond zelfs baking soda, die ik dus ook meteen op mijn lijstje zette.

IMG_0141Zo kwam er door de loop van de week steeds meer op mijn lijstje te staan, het werd tijd om maar eens een levertijd te gaan kiezen. Voor deze levering moet je betalen, maar niet als als je bepaalde actieproducten besteld. Zo was dat deze keer 8 flessen Spa Rood. Ja, dat zijn er best veel. Maar met de gedachte, het bederft niet, zette ik het toch op mijn lijst.

Op zaterdag zouden de boodschappen geleverd worden. Mijn lijstje kon ik dan nog aanpassen tot vrijdag 12.00 uur. En dat heb ik nog best regelmatig gedaan. Zo werd het een behoorlijke bestelling en zat ik bijna aan de 100 euro. Vanaf de 100 euro krijg ik je er wat extra dingen bij, een soort proefmonstertjes. Daar heb ik toch wel een zwak voor dus zette ik er nog een pak waspoeder bij. Tja, dat bederft ook niet.

Zaterdag was het dan zover, het was wachten op het vrachtwagentje van Albert Heijn. Tussen 8.00 en 14.00 uur zouden de boodschappen geleverd worden, nogal een ruime marge dus. Daarom vond ik het fijn om een half uur van te voren een berichtje te krijgen dat de bezorger onderweg is en tussen 9.50 en 10.05 uur zou komen leveren. Hij was er uiteindelijk iets later, maar ach, ik was toch thuis.

IMG_0144Hij zag dat het de eerste keer was dat ik had besteld, daarom ik kreeg nog even wat uitleg. Zo weet ik nu dat ik statiegeldflessen en kratjes bij hem kan inleveren, zoals ook de statiegeldkratjes waarmee de boodschappen worden geleverd. Erg handig.
Vervolgens kreeg ik al mijn boodschappen. Ze leveren tot in de keuken, maar ik heb ze in de hal neer laten zetten. Zo kon ik het zelf gemakkelijk uitzoeken. De spullen voor de diepvries en voor de koelkast zaten allebei apart. Erg fijn, die kon ik meteen opbergen. En daarna was het uitpakken en opruimen. Een klein kerstpakket gevoel kwam daar wel bij naar boven.

Ik had voorzichtig wat versproducten besteld, om het eens te proberen. Want hoe zit dat er dan uit en hoe lang is het houdbaar? Maar de kwaliteit is goed en zo ook de houdbaarheidsdatums. De druiven die ik bestelde zien er beter uit dan de druiven in de winkel, deze zijn tenminste wel wat groter.

Eigenlijk ben ik heel tevreden over het online bestellen van de boodschappen en ik ga dat zeker vaker doen. Het werkt zo gemakkelijk en bij Albert Heijn is het erg handig dat ik ook bij Etos kan bestellen. De luiervoorraad is nu in ieders geval weer aangevuld.
Ben ik nu goedkoper uit? Dat weet ik niet, het was een flinke bestelling. Maar goed, er zijn nu dus heel wat dingen die ik voorlopig niet mee hoef te nemen. En ik heb geen repen chocolade besteld, ik heb me wat dat betreft wel in kunnen houden. 🙂

Bestel jij jouw boodschappen wel eens online? En hoe bevalt dat?

Pin It on Pinterest