In de meivakantie gingen we met de kinderen naar De Groene Poort in Boxtel. Een museum over de oertijd en een museum dat al een tijd op mijn lijstje stond om eens te bezoeken. Daardoor had ik misschien wat hoge verwachtingen en kwamen deze ook uit?

Daar kan ik meteen duidelijk over zijn, wat mij betreft kwamen die hoge verwachtingen niet uit. Het is een leuk museum om eens te bezoeken, maar misschien ben ik teveel verwend met het Natuurmuseum. Daar is alles netjes uitgestald met een duidelijke uitleg. Mooi strak met mooie belichting. En dat is bij De Groene Poort een stukje minder. Het is wat rommelig en ik kon maar weinig uitleg vinden over hetgeen er in de vitrines ligt. De aandacht wordt meer gelegd naar de grote dinosaurussen, die je binnen en buiten vindt. Maar ook daar zou ik wel wat meer informatie willen, meer dan alleen een naam die ik niet uit kan spreken.

groenepoort-04794Mees vond het helemaal geweldig en was best wel onder de indruk van de grote dinosaurussen. Dat snap ik wel, want sommige waren echt heel erg groot en staken boven alles uit.
Maar de meiden, die hadden het na een tijdje wel gezien. Vooral Sterre had niet veel interesse voor de dino’s. Dus na een rondje door het park en even spelen in de speeltuin zijn we weer gegaan.

Zelf vond ik het wel mooi om alle planten te zien die overal op het park staan. Heel veel verschillende soorten, soorten waar ik nog nooit van heb gehoord. Maar hoort dat bij de oertijd?
Misschien is dat het gewoon. Noemen ze zichzelf een oertijdmuseum, maar is de focus er niet helemaal. Er gebeurt teveel er omheen, van alles wat volgens mij niets met de oertijd te maken heeft. Of ik heb er helemaal niets van begrepen, maar dan zou ik graag wat meer uitleg vinden.

De uiteindelijke conclusie. Het was leuk om een keer te zien, dat wild ik ook graag. Maar daar blijft het dan bij. Jammer, want ik denk echt dat er veel meer van te maken is. Alleen al even alles goed orderen en wat meer uitleg. Dat zou al veel helpen.

Ik maakte nog wat meer foto’s tijdens ons bezoek aan De Groene Poort, die vind je hier.

 

Pin It on Pinterest