Helaas moet ik bekennen dat ik er best goed in ben, in klagen. Zelfs zo goed dat ik over mezelf klaag, omdat ik zoveel klaag. Vermoeiend is het eigenlijk en iets wat ik echt een heel stuk minder moet gaan doen. Maar als ik dan de tag ‘Mag ik ff zeiken’ voorbij zie komen, dan kan ik het toch niet laten. Zeik je even mee?

1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Eigenlijk wilde ik zeggen ‘het verkeer en dan vooral auto’s’, maar dat is niet zo handig met de volgende vraag. En er zijn zoveel dingen waar ik me aan kan ergeren, dat ik er nu gewoon niet zo snel eentje kan benoemen. Want welke is zo erg dat het gigantisch is? Dan slaat toch wat relativerings-vermogen toe en valt het allemaal wel mee.
Maar waar ik me aan kan ergeren zijn mensen die altijd ergens te laat komen. Dat je een bepaalde tijd afspreekt en ze er na een half uur nog niet zijn. Vertrek dan gewoon wat eerder.

2. Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?
Met het risico dat ik nu wel heel bejaard klink, maar vroeger was het zoveel rustiger in het verkeer. Nu heb ik het gevoel dat iedereen maar haast heeft (omdat ze overal op tijd willen komen ūüėČ ). Vooral als ik ’s ochtends met de kinderen naar school fiets is het een grote irritatie-factor. Vooral als een auto achter je rijdt en laat merken er toch wel door te willen, terwijl de straat best smal is. En dan ben ik erg irritant, want ik ga niet zomaar aan de kant. Dan wacht je maar even.

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Als kind waren dat spruitjes. Mijn moeder vond er, na het avondeten, wel eens paar onder de tafel. Inmiddels lust ik deze wel, maar mijn favoriete eten zal het nooit worden.
Wat ik nog steeds echt niet lust zijn mosselen. Ik moet bekennen dat ik ze eigenlijk nog nooit echt heb geproefd, maar ik vind ze er zo vies uitzien, dat de behoeft echt niet in me op komt om ze te eten. Dat heb ik ook met schimmelkaas, die geur alleen al!

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
Dat er een Facebook-pagina is ontstaan tegen het asielzoekerscentrum (dat er al heel lang zit) hier in het dorp. Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn eigen mening, maar ik vind het zo ontzettend stom dat mensen elkaar niet gewoon in hun waarde kunnen laten. Dat mensen vinden dat ze boven een ander staan, ik kan daar heel slecht tegen.

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
Gerard Joling, met zijn strakgetrokken gezicht en foute humor. Die man is een karikatuur van zichzelf, echt verschrikkelijk. Zo gemaakt, zo nep. En dan in combinatie met Gordon, dan wordt het zelfs nog een stapje erger. Ik wil er ook niet teveel woorden aan vuil maken.

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
De was, die eindeloze was! Iedere dag weer. Het ergste is het aantal handelingen dat je er aan kwijt bent. Sorteren, wassen, ophangen, er weer af halen, opvouwen en weer in de kast leggen. En als ik een dag oversla, dan loop ik zo achter met de was. Ik moet wel bekennen dat het opvouwen en in de kast leggen wat langer kan duren. Het gebeurt regelmatig dat ik even wat schoons uit de wasmand trek.
Oh, en strijken? Daar begin ik niet aan. Een blouse wil ik wel strijken, maar meestal op het moment dat Joris of ik ‘m nodig heb. De rest wordt opgevouwen en klaar. Dat vind ik echt voldoende.

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
Ik bezocht ooit een blog en daar zorgde een reclame echt voor een ontzettend onleesbaar geheel. Dat heb ik wel even gemeld, maar daarna meteen weggeklikt. Maar ook als de blog wel leesbaar is, maar de reclame is nogal overheersend aanwezig, dan ben ik er snel klaar mee. Reclame maken is echt niet erg, het kan alleen in sommige gevallen best wat subtieler. Dat zal ook eerder mijn interesse wekken dan een alles overschreeuwende banner.

8. Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?
Onze meiden kijken heel graag naar die nagesynchroniseerde series op Disney Channel en Nickelodeon. Echt verschrikkelijk. Misschien zijn het in het engels wel aardige series, maar dat nasynchroniseren maakt het echt niet beter. Waar zijn de tijden van My So Called Life gebleven?

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
Ik draag heel weinig en ook maar heel soms make-up. Er zijn waarschijnlijk nog heel veel producten die ik nog niet eens ken. Lastig om er dan eentje te noemen waar ik een hekel aan heb. Ik denk dat ik dan uitkom bij de eyeliner. Ooit wel eens gebruikt, maar een mooi lijntje lukte nooit. Dat leverde alleen maar frustratie op.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
Euh, zal ik deze dan maar even overslaan?¬†Genoeg geklaagd nu, tijd voor meer positiviteit. Ik heb mijn ergernissen geuit, een voorraadje opgebouwd. Nu is het klaar! Heb jij nog wel iet te klagen, dan mag dat natuurlijk in de reacties. Schrijf het van je af, leef je uit! Of neem deze tag over. ūüôā

Ik vond ‘m bij Northflix (zie hieronder) en zij heeft ‘m weer via¬†Mariska. Grappig dat als ik kijk op de site van Mariska, ik een flinke reclame-uiting tegen kom. Valt het onder punt 7 of valt het wel mee zo op de achtergrond? Ik ben er nog niet over uit eigenlijk.

 

 

Pin It on Pinterest