Dit boek, Wild, kwam eigenlijk zomaar bij me terecht, ik kreeg het via de moeder van een vriendin, die vroeg of ik het wilde lezen. Ik zette het een tijdje in de kast, want ik was nog druk bezig met andere boeken. Maar half april was ik dan zover, ik kon beginnen in het boek over jezelf verliezen, terugvinden en 1700 kilometer hiken. Ik had nog nooit van het boek gehoord, er bleek ook een film van te zijn, dus begon nogal blanco aan het verhaal.

Misschien maar goed ook, want voordat de hike begint, komt er eerst nog wel wat voorgeschiedenis over Cheryl. Het leest prettig, het hoort ook echt bij het verhaal, maar je gaat niet meteen aan de wandel. Uiteindelijk, en zo lang duurt dat niet, gaat ze dan toch echt aan de PCT, de Pacific Crest Trail, beginnen. Met verbazing heb ik gelezen hoe Cheryl in haar eentje met een veel te grote rugzak op pad gaat. Dit speelt in 1995, nog zonder internet en gemakkelijke toegang tot mobiele telefoons. Echt helemaal overgelaten zijn aan jezelf. Zonder enige voorbereiding of ervaring.

Cheryl-Strayed-QuotesIn eerste instantie wist ik helemaal niet dat het een waargebeurd verhaal is, maar nadat het besef was gekomen dat het dit wel was, groeide mijn verbazing. Want hoe heeft ze dit toch voor elkaar gekregen. Onvoorstelbaar. Leuk om trouwens nu even op internet te kijken naar foto’s van Cheryl Strayed tijdens haar tocht. Allemaal herkenningspunten uit het boek.

Is Wild een aanrader? Ja, ik vind van wel. Misschien vind je het begin van het boek wat lastig om door te komen, maar daar moet je echt even doorheen. Ik vond het trouwens wel meevallen, het is zeker niet dat Cheryl een saai levensverhaal heeft. Ze had al behoorlijk wat meegemaakt voordat ze aan de wandeling begon. Maar zonder die voorgeschiedenis was ze niet aan een wandeling van 1700 kilometer begonnen.

Op Goodreads gaf ik het boek 4 sterren.

Nu nog een keer de film kijken, daar ben ik wel benieuwd naar. Heb jij het boek gelezen of de film gezien? Wat vond je ervan?

Pin It on Pinterest