Er zijn een aantal sites die ik graag lees voor blogtips. Daar kom ik veel handige dingen tegen. Maar ik ben ontzettend eigenwijs en sommige tips vergeet ik meteen weer. Toch blijft de tip’ blog op vaste momenten’ steeds in mijn hoofd hangen. Deze kwam ik onlangs bij Blogtrommel ook weer tegen.

Ik blog wanneer ik zin heb, zou het liefst dagelijks willen bloggen, maar dat lukt niet altijd. Met als gevolg dat er niet veel structuur in zit. En ik ben wel van de structuur, dus zou ik dat hier toch ook wat meer door moeten voeren. En misschien maakt het invoeren van vaste blogmomenten het ook wel gemakkelijker om vooruit te werken, want dat doe ik eigenlijk ook nooit.

Het verlangen om iedere dag te bloggen moet ik dan wel los laten, want dat maakt de druk te hoog. Ik ga voor de volgende optie:

  • maandag
  • woensdag
  • vrijdag
  • zondag

Nu nog op zoek naar een mooie tijd om een bericht online te zetten. Ik neig nu naar 10.00 uur. In de ochtend, zo rond de eerste koffiepauze van de dag. Maar dan zit ik nog wel met het delen met social media. Daar gebruikte ik Jetpack voor, maar die plaatst het niet netjes naar Facebook. Het kan via IFTT, maar dan heb je waarschijnlijk steeds dezelfde begeleidende tekst. Ik weet niet of ik dat wel wil. Je leest het al, er zijn nog genoeg tips welkom!

In het artikel op Blogtrommel, waar ik eerder in dit bericht al naar verwees, staat ook nog dat je niet te snel alles online moet gooien. En dat doe ik eigenlijk regelmatig. Maar met meer regelmaat, kan ik meer in gaan plannen en waarschijnlijk ook beter naar mijn berichten kijken.

Ooit komt het helemaal goed met mijn blog. 🙂

Pin It on Pinterest