Aan het begin van deze maand ging er, vanuit school, een enquete de deur uit. Een enquete over andere schooltijden. Met de vraag of we de oude schooltijden willen behouden, van 8.30 uur tot 15.30 uur met een lange lunchpauze, of willen we over naar een continu-rooster, waarbij de kinderen om 8.30 uur beginnen en om 14.30 uur klaar zijn? Wel met behoud van de vrije woensdagmiddag.

We bespraken het met de kinderen en zij gaven de voorkeur aan om op school te eten (dat wilde Benthe altijd al heel graag) en tot 14.30 uur naar school te gaan. Nou ja, dat klopt niet helemaal. Er was ook nog de optie van 8.25 uur tot 14.15 uur en dan woensdag tot 12.30 uur. Voor ons maakte dat niet zo heel veel uit. Maar duidelijk was wel dat de meiden het wel een goed plan vonden, die andere tijden. En dat uurtje extra in de middag lijkt me zelf ook wel prettig.

Gisteren was het dan zover, de uitslag werd bekend gemaakt. En inderdaad, we gaan over naar andere schooltijden. Vanaf volgend schooljaar gaan de kinderen van 8.30 uur tot 14.30 uur naar school en eten ze daar een boterham. Mees mag dus meteen mee in dit nieuwe ritme, dat vind ik wel een beetje spannend. Maar fijn dat ze om 14.30 uur al klaar zijn en nog lekker de tijd hebben om te spelen of om gewoon even bij te komen van de schooldag.

Voor ons betekent dat wel dat we ’s ochtends wel even aan de bak mogen. Er moeten 3 broodtrommels en 3 fruitbakjes gevuld worden. Maar dat zal ook snel genoeg wennen.

Welke schooltijden zijn er op de school van jouw kinderen en hoe denk jij over het continu-rooster?

Pin It on Pinterest