Lijstjes maken en vervolgens dingen afvinken, ik vind dat erg fijn werken. Papieren lijstjes maak ik eigenlijk niet meer. Ik gebruik daar meestal apps op mijn telefoon voor, zoals Todoist. Maar deze week krijgt Todoist te maken met concurrentie, tenminste wat mij betreft.

Google Agenda heeft namelijk een nieuwe update waarmee je doelen kunt toevoegen aan jouw agenda. En dat werkt erg gemakkelijk en leuk. Nou ja, leuk. Motiverend is misschien een beter woord.

Vanochtend plande ik het doel ‘Lezen’ in. Hieronder zie je de schermafbeeldingen die ik daarvan maakte. Bij het aanmaken van de doelen heb je kant en klare activiteiten, zoals lezen. Maar je kunt ook zelf activiteiten invoeren. Voor het lezen koos ik voor 3 keer in de week een half uur. Mijn eerste sessie heeft Google nu ingepland vanavond om 21.00 uur. Maar als ik die tijd niet zo fijn vind, dan kan ik er altijd voor kiezen om de sessie uit te stellen. Er wordt dan automatisch gezocht naar een andere tijd. Zodra je het doel voor die sessie hebt gedaan, geef je in de agenda aan dat je deze hebt voltooid.

doelen

Gisteren heb ik een aantal doelen als voltooid aangegeven, maar wel op een andere tijd dan dat het stond gepland. Google geeft aan dat hij de voorkeuren leert kennen, dus ik vraag me af of dit dan ook wordt meegenomen en de sessie in de toekomst rekening houdt met de tijd van de eerder voltooide taken. Maar goed, dat zal na een tijdje gebruiken vast wel duidelijk worden.

Ik ben in ieders geval wel enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid. Maar zoals ik al eerder schreef, ik houd van lijstje afvinken, ook digitale lijstjes. 🙂

Ben jij al bekend met de nieuwe mogelijkheden van Google Agenda, gebruik je het al? Of ben jij helemaal niet van de lijstjes en vind je dit maar een nutteloze toevoeging?

Pin It on Pinterest