Het is vast wel herkenbaar; je wil graag afval scheiden en je hebt daardoor allerlei plekken waar je allerlei afval verzamelt. Restafval in de prullenbak, plastic in een aparte zak en het groente- en fruitafval in een bakje waar je dan weer mee naar de groene kliko loopt, één of meerdere keren per dag. Zo gaat het bij ons in ieders geval.

Eigenlijk is het veel handiger om dit allemaal bij elkaar te verzamelen, dus ging ik op internet eens op zoek naar een prullenbak met 3 vakken. Dat valt nog niet mee, er zijn er genoeg met 2 aparte delen. Maar omdat bij ons bij het plastic ook de drinkpakken en blikken mogen vind ik 3 toch echt wel een beter aantal. Want die tas met plastic irriteert me best wel.

Uiteindelijk kwam ik deze prullenbakken tegen:

 

Eko Rejoice

Hailo Öko Trio

BinBang

Joseph Joseph

Maar nu zijn er nogal wat verschillen in prijs. Neem de Eko Rejoice, die kost zo’n 79 euro. Dat is niet zo duur. Maar ja, ik lees in verschillende reviews dat de klep niet de beste kwaliteit heeft. Ik vind die ook behoorlijk groot. Een andere optie is de BinBang. Daarvan kun je de bakken splitsen, dus papier en glas kunnen er ook nog bij. Dat is handig, maar daar hangt een prijskaartje aan van 193,42. Dat is dus een flink stuk meer. In die prijsklasse, of eigenlijk nog meer, valt de Joseph Joseph. Maar na even goed zoeken kom ik een aanbieding tegen van €139,00. Toch ziet deze er wel heel handig uit, met verschillende manieren van indelen en niet onbelangrijk, een geurfilter. Helemaal een koopje is de Hailo Öko Trio, die is net wat kleiner dan de Eko Rejoice, maar ziet er wel leuker uit.
En dan is er nog de Wesco Push-Two. Want als ik dan toch op zoek wil naar een beetje leuke prullenbak kom ik uit bij deze. Maar ja, die heeft maar 2 delen en ik vrees dat dat toch net te weinig is. En dan is 149 euro ook best veel.

Waar gaat nu mijn voorkeur naar uit? De Joseph Joseph lijkt me een heel handig systeem en het is een mooie aanbieding. Maar ik vind ‘m niet mooi. Ik denk dat het vooral door het groen komt, dat zie je alleen niet, volgens mij, als alles dicht is. Qua uiterlijk en prijs vind ik de Hailo Öko Trio wel wat. Ik vraag me wel af of hij niet te klein is. Wat een nadeel kan zijn, maar ook een voordeel, want zo’n grote kolos in de keuken is ook niet alles.

Hoe pak jij dat aan, afval scheiden? Heb je ook overal van alles of pak je het heel georganiseerd aan? En heb je tips? Die zijn zeker welkom!

 

Wesco Push-Two

Pin It on Pinterest