Na De Ongelukzoekers las ik ‘Joël’, een boek geschreven door Carry Slee. Op de cover staat vermeld dat het een young adult boek is. Nu val ik niet meer in deze categorie, vrees ik. Toch besloot ik om een poging te wagen. Wat me vooral opviel aan het boek waren de korte zinnen. Dat viel me niet alleen op, dat irriteerde me ook. Young adult betekent toch niet dat je geen goede leesvaardigheid hebt? Want dat gevoel kreeg ik een beetje. Ik miste mooie, lange volzinnen. En nee, die hoeven niet overdreven lang, maar wel iets langer dan de meeste zinnen in dit boek. In het boek komen ook brieven terug en deze brieven hebben dan weer wel langere zinnen. Dat las meteen een stuk prettiger, maar maakte de irritatie (of misschien verbazing?) net wat groter.

Verder is het toch wel een leuk boek om te lezen. Ondanks het onderwerp, een vriendin van de hoofdpersoon komt te overlijden, is het geen zwaar verhaal. Een uitstekend boek om bijvoorbeeld tijdens de vakantie te lezen. Maar echt laaiend enthousiast ben ik niet. Misschien ligt dat ook aan de leeftijdscategorie. Ben ik toch gewoon te oud. 😀

Op Goodreads kreeg het boek van mij 3 sterren. Het gaat trouwens lekker met mijn lees-challenge van dit jaar. Ik lig inmiddels één boek voor op schema.

2016 Reading Challenge

2016 Reading Challenge
Aukje has
read 5 books toward
her goal of
16 books.
hide

Pin It on Pinterest