Vorige maand las ik dit boek al uit, waarom weet ik niet, maar ik werkte het niet bij op Goodreads en ik schreef er nog helemaal niets over. Moest ik alles nog verwerken of wat was er aan de hand? In de tussentijd las ik zelfs nog een ander boek. Daar zal ik binnenkort ook nog een review over plaatsen.

De Ongelukzoekers gaat over een stadje, genaamd Jeanette, en haar inwoners. Het leven daar draait om de garnalenvisserij, maar door de de vervuiling door BP gaat het steeds slechter met de garnalen. Rondom dit probleem spelen zich verschillende verhaallijnen af. De één nog triester dan de ander. Zo is er een garnalenvisser, die geobsedeerd is door piraten en verborgen schatten. Of een vader en zoon, die hun vrouw en moeder zijn verloren tijdens de orkaan Katrina. Door alle ellende en weinig inkomsten speelt er ook nog wat criminaliteit. Nou ja, sommigen maken gewoon misbruik van de hele situatie.

Een hoop verhaallijnen dus. En die hadden van mij wel wat minder gemogen. Want soms vind ik het dan lastig om alles uit elkaar te houden of om te onthouden hoe het ook al weer zat. Er gebeurt namelijk voldoende.
Toch is het een goed boek om te lezen. Het wordt niet langdradig, dat kan ook niet met al die personages en het is prettig geschreven. Op Goodreads twijfelde ik tussen 4 en 3 sterren. Ik had graag 3,5 ingevuld, maar die optie is er niet. Maar 3 sterren voelde als te weinig, dus dan toch 4.

En waarom nu pas een review? Ik weet het niet. Het pakte me minder dan gehoopt, geen lyrische verhalen, maar wel gewoon een goed boek om te lezen.

Pin It on Pinterest