Na de afronding van Making a Murderer werd het tijd voor een nieuwe serie. Maar ja, wat ga je dan kijken. Alles wat ik in mijn lijst had staan werd niet goed genoeg bevonden. Nou ja, dat is misschien wat negatief. Het waren niet de series die we op dat moment wilde gaan kijken. Op zich wel knap, want er staan er toch behoorlijk wat in. De lijst van Joris is veel korter, maar daar stond wel Peaky Blinders in. Een serie met een 8,8 op IMDB. Zelf had ik ‘m niet toegevoegd, omdat de beschrijving me niet zo aansprak. Een serie over een gangsterfamilie die zich afspeelt in 1919 in Birmingham. Het pakte mij niet zo. Maar de IMDB score trok me over de streep.

Gelukkig maar, want ik vind het behoorlijk indrukwekkend allemaal. Het zit goed in elkaar en het ziet er ook erg goed uit. De hele omgeving waarin het zich afspeelt vind ik een beetje beklemmend, maar dat is juist de bedoeling, denk ik zo. Volgens mij geeft het best een goed beeld van de tijd. Natuurlijk allemaal wel wat opgepoetst, maar niet teveel. Het is ook ontzettend mooi gefilmd, dat draagt wel bij aan de sfeer van de serie.

Dus, ook al stond niet in mijn lijstje, het blijkt toch een aanrader te zijn. Tenminste, dat vind ik. Er zijn inmiddels al meerdere seizoenen, maar op Netflix is alleen nog maar seizoen 1 te vinden.

Ken jij deze serie? Heb je ‘m al gezien en wat vond je ervan?

Pin It on Pinterest