In mijn meest ideale en goed geplande weken maak ik een weekmenu. Dan hoef ik niet iedere na te denken over wat we nu weer gaan eten. Ook kan ik dan gemakkelijker en gerichter boodschappen doen, wat er weer voor zorgt dat ik minder uit geef aan die betreffende boodschappen.

Maar ja, ik ben geen geweldige en fantasierijke kok, dus zo’n weekmenu maken is soms best wel wat gepuzzel. Want iedere week hetzelfde is niet zo wenselijk en in de week zelf wil je ook nog wat variatie. Maar gelukkig zijn er voldoende websites, die daarbij wat kunnen helpen. Welke sites mij helpen? Je vindt zie hieronder:

 

Lekker en Simpel

De naam zegt het eigenlijk al, niet te moeilijke recepten met niet teveel ingrediënten, die je vaak in korte tijd kunt maken. En dan ook nog eens lekker zijn, dat is natuurlijk wel belangrijk. Alhoewel dat niet altijd zo wordt gewaardeerd, onze kinderen zijn geen goede eters. Maar ach, daarbij maakt het niet uit van welke site het komt. 🙂

Een aantal favorieten op deze site zijn:

En als ik verder rond kijk op de site kom ik weer allerlei recepten tegen die ik graag een keer wil proberen. Nog genoeg te variëren dus!

 

Betty’s Kitchen

Zonder Betty’s Kitchen zou ik niet zo gemakkelijk pizza’s maken. Want daar ontdekte ik een fijn basis-recept voor de pizzabodem en voor de pizzasaus. Omdat pizza eigenlijk wel elke week op ons weekmenu staat komen deze recepten erg goed van pas. Verder kom ik op de site allerlei lekker zoete recepten tegen en fijne tips. En mijn favoriete ontbijtrecept!

 

Albert Heijn

Ook de site van Albert Heijn is regelmatig een bron van inspiratie. Regelmatig zoek ik via de app naar allerlei recepten. Er staan er ook een hoop op en inmiddels heb ik er al wel enkele van gemaakt. Natuurlijk zijn ook hier allerlei favorieten (ik noem de favoriete soeprecepten) te noemen, maar ik zal het weer bij drie houden, dat is wel zo consequent, toch?

 

Dus met hulp van deze sites worden de weken gevuld. Zoals je ziet, geen hoogstaande en ingewikkelde recepten. Dat zou alleen maar tot frustratie leiden, vrees ik. Koken is nu eenmaal geen hobby, dus waarom zou ik het mezelf te moeilijk maken?

Heb jij ook inspiratiebronnen voor het koken. En zo ja, wat zijn jouw favoriete websites om lekkere recepten te vinden?

 

Pin It on Pinterest