Op mijn telefoon heb ik verschillende apps staan om mee te fotograferen of om foto’s mee te bewerken. Soms gooi ik er weer eentje af, of komt er weer eentje bij. Hieronder vind je mijn favoriete fotografie-apps.

25454231680_8ed7384290_zInstagram: Mijn foto’s bewerk ik eigenlijk altijd, ik houd ervan om er een mooi filter overheen te zetten, waardoor een foto net wat meer sfeer krijgt. Dat is wat Instagram doet. Vervolgens deel je de foto, zodat iedereen kan meegenieten van jouw foto. En ja, Instagram draait om mooie plaatjes, maar ik moet bekennen dat ik de dingen ook graag zo mooi mogelijk vast leg. 🙂

Hmmm, ik lees net dat Instagram de foto’s met de meeste likes bovenaan in de feed wil zetten. Sorry Instagram, maar dat vind ik wel een minpuntje, hopelijk komt er een optie bij om dat uit te zetten. Ik vind het fijner om alles gewoon chronologisch te zien.

Hipstamatic: Sinds ik weer terug ben naar de iPhone heb ik mijn oude liefde Hipstamatic weer ontdekt. Er is inmiddels heel wat veranderd, er zijn veel meer mogelijkheden bijgekomen om de foto’s aan te passen. Toch houd ik nog steeds van het verrassingseffect bij Hipstamatic. Dat je een foto maakt en niet weet wat er dan uit komt. Vervolgens kun je dat wel weer aanpassen. En inmiddels heb ik zoveel ‘rolletjes’ en ‘lenzen’ dat het soms wel even duurt voordat ik het dan helemaal naar mijn zin heb.

Flickr: Ik heb al een hele tijd een account bij Flickr, al vanaf 2007. Na een tijdje heb ik dat omgezet naar een pro-account en dat is nog steeds zo. Flickr is een verzamelplaats voor mijn foto’s. Als ik het kaartje van mijn camera in mijn laptop stop, gaan de nieuwe foto’s ook meteen naar Flickr. Erg handig als backup. Mijn bewerkte foto’s gaan naar verschillende albums en mijn Instagram foto’s worden ook automatisch die kant opgestuurd. En hoewel ik niet dagelijks op Flickr rondhang gebruik ik het dus wel dagelijks.
Trouwens heeft de app van Flickr ook de mogelijkheid om foto’s te maken en te bewerken. En dat werkt prima, toch gebruik ik het bijna nooit. Waarom? Geen idee eigenlijk, waarschijnlijk werken de andere apps net wat handiger of zijn gemakkelijker toegankelijk.

Snapseed25332784475_2d6a98b051_z: Deze werd getipt door Elske tijdens de 52 weken anders kijken. Een fotobewerkingsprogramma, gemaakt door Google. Er is blijkbaar nogal wat ophef over geweest, omdat Google de app nogal gewijzigd heeft. Maar ik ben het pas na drie wijzigingen gaan gebruiken, dus heb geen idee wat er allemaal veranderd is. Wel weet ik dat ik het een fijne app vind met veel mogelijkheden. Het is minimalistisch vormgegeven, waardoor je soms even moet zoeken naar de opties, maar als je dat door hebt, werkt het erg prettig.
Je kunt foto’s verbeteren, aanpassen en er ook weer een filtertje overheen gooien. En dan noem ik nog niet alles, ik ben ook nog steeds aan het ontdekken.

Fotor: Ik denk dat Fotor de app is die ik de kortste tijd gebruik. Met deze app kun je collages maken en foto’s bewerken. Hier zitten veel mooie filters in, nadeel is wel dat er veel in-app aankopen zijn. Dan kom je net een mooi filter tegen, mag je er voor betalen. In deze app zitten ook allerlei foto-wedstrijden met allerlei thema’s. Maar meestal zie ik daar zo’n prachtige plaatjes in voorbij komen, dat ik het bij voorbaat al maar opgeef. 🙂
Vorig jaar tijdens de vakantie heb ik Fotor trouwens regelmatig gebruikt. Met de filters gaf het de juiste sfeer in de foto’s en die kon ik dan mooi weer gebruiken voor mijn blogberichten.

Nou, dat waren ze dan, 5 favoriete foto-apps. Op mijn telefoon staan er meer, maar die heb ik nog niet allemaal geprobeerd, dus weet niet of dat blijvertjes zijn. En behalve Hipstamatic, zijn de hierboven genoemde apps zowel voor iPhone als voor Android.

En wat zijn eigenlijk jouw favoriete fotografie-apps? Welke moet ik zeker een keer gaan proberen? Laat het me weten!

 

 

Pin It on Pinterest