Een paar weken geleden kwam de opdracht ‘Maak een plaatsportret’ binnen. Ik dacht meteen te moeilijk, waardoor ik niet wist hoe te beginnen. Dus stelde ik het steeds maar uit. Totdat ik vanochtend met Joris eindelijk weer eens een keer ging wandelen (we willen dit eigenlijk eens in de 2 weken doen, maar het was inmiddels al weer een hele tijd geleden). We wandelden van huis uit naar het Van Esschenven, het eerste ven dat je tegenkomt. En ineens was het me helemaal duidelijk. Want hoe bijzonder is het dat je zo snel in de prachtige natuur bent! Daar komt ook nog eens bij dat Oisterwijk en de vennen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Waarom had ik dat niet eerder bedacht?

Dit betekende wel dat ik me niet helemaal aan de opdracht heb gehouden, want het bezoek aan de bijzondere plek had ik van te voren moeten plannen en voorbereiden. Ik denk wel dat ik op dezelfde manier op pad zou zijn gegaan. Hieronder in ieders geval een paar foto’s van deze bijzondere plaats. Meer vind je er op Flickr.

plaatsportret-04259

plaatsportret-04255

plaatsportret-04260

Zie jij ook een vogel op een tak zitten? Tijdens het wandelen moest ik echt even twee keer kijken. Maar dan bleef ie wel heel lang stil zitten. 🙂

Pin It on Pinterest