Een tijdje geleden kwam ik een bericht van Emma tegen over haar samengestelde top 500 lijst. ‘Pffff, wat een werk’, dacht ik. Maar ik moest wel bekennen dat het wel erg gaaf is als je 500 favoriete liedjes bij elkaar kunt vinden. Want er is zoveel muziek en zoveel mooie muziek.


Er begonnen dus wat radertjes te werken in mijn hoofd. Wat zou er in mijn top 500 komen staan? En voorzichtig begon ik aan een lijstje. Ik schreef er een aantal in mijn agenda, voegde liedjes toe die voorbij kwamen op Spotify en zocht nummers op die ook zeker niet mochten ontbreken. Dit voorzichtige begin leverde 26 nummers op, 2 uur muziek (de stand van 4 maart 2016, 13.30 uur).

Nu heb ik een begin gemaakt, nu moet ik verder. Op naar de 500. Maar jeetje, wat is dat een groot aantal. Hoe kritisch moet ik zijn? Of mag alles wat een beetje mooi is al in de lijst. Met het risico dat ik straks moet gaan schrappen. Maar ja, als ik te kritisch ben, dan is zo’n lijst over 20 jaar nog niet klaar, vrees ik. En wie weet kan ik dan weer allerlei nummers vervangen door weer nieuwe muziek.

Toch wil ik dit gaan doen. Alleen al omdat ik zelf benieuwd ben wat ik nog allemaal toe ga voegen. Wat voor moois ga ik nog tegen komen, welke ben ik bijna vergeten, voor welke schaam ik me diep en welke muziek gaat mij echt raken? Het is voor mij eigenlijk een soort ontdekkingsreis.

Wil je met me op reis? Dat kan, ik heb mijn lijst openbaar gezet, zodat je kunt volgen wat ik er aan toe voeg of al toe heb gevoegd. En laat me maar weten wat je ervan vindt.
Natuurlijk mag je suggesties doen, want wie weet is het wel een nummmer dat ik helemaal ben vergeten. Maar misschien vind ik het helemaal niets en dan komt ie er dus niet in. En maak je een eigen top 500? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd naar jouw favoriete muziek!

Oh, en hieronder staat ie dus, mijn Top 500 (in willekeurige volgorde) in wording…

Pin It on Pinterest