Vandaag stond er voor de meiden een studiedag gepland. En omdat we een bezoekje aan Beeld en Geluid in Hilversum al lang op ons lijstje hadden staan, leek het ons een mooi moment om dat vandaag dan maar eens te doen. We hoopten dat het niet te druk zou zijn, ondanks de vakantie in het noorden.

beeldengeluid-04126

En gelukkig, de drukte viel me heel erg mee. Het was wel redelijk druk, maar niet zo druk dat je nergens bij kon of lang zou moeten wachten.

We keken rond bij de 3fm-tentoostelling, luisterden naar allerlei muziek en bekeken verschillende filmpjes. Dit alles doe je met een ring, die je aan het begin hebt geactiveerd. Daarbij heb je jouw geboortedatum ingevoerd, zodat je bij het bekijken van de filmpjes ook dingen voorbij ziet komen uit jouw jeugd. Zo zag ik een stukje Familie Knots en De Poppenkraam. Maar ook de serie Dr. Krankenstein, die ik me wel weer kon herinneren bij het zien van het filmpje, maar echt totaal vergeten was.
Samen met Benthe bekeek ik het intro van The A-Team. Volgens mij was ze behoorlijk onder de indruk van de ontploffingen en rondvliegende auto’s, maar was ze ook verbaasd dat ik dat vroeger mocht kijken. 🙂

beeldengeluid-04150

Eigenlijk is het een hoop herkenning bij zo’n dagje Beeld en Geluid. We hebben heerlijk rond gekeken, hebben daar ook goed de tijd voorgenomen. We konden er een hele dag rondhangen, er is genoeg te zien. Van een onderdeel voor de kleintjes met onder andere Sesamstraat tot een nostalgisch rondje muziek met een beetje Toppop.

beeldengeluid-04182

In de vakanties en de weekenden heb je ook nog de mogelijkheid om een Hillywood Tour te doen. Met een soort treintje rijd je dan over het mediapark en komt in allerlei studio’s. Nou ja, dat hebben we gelezen, de tour zelf hebben we niet gedaan. Met z’n 5-en zouden we daar bijna 50 euro aan kwijt zijn en dat vonden we toch wel erg veel. Een rondje internet liet ook een flink aantal negatieve reacties zien over deze tour, dus dat maakte de beslissing wat gemakkelijker.

Conclusie na een dag Beeld en Geluid:

Een erg leuk uitstapje, ook voor kinderen leuk om te bezoeken. Er is genoeg te zien en te doen. Wel lijkt het me goed om drukte te ontwijken, omdat je regelmatig bij een schermpje kijkt of ergens naar luistert waar je zelf iets kunt kiezen. Als het druk is vermoed ik dat je vaak en soms ook lang moet wachten. Wat dat betreft zijn die studiedagen ideaal, dat zijn mooie momenten om een museum te bezoeken.

Pin It on Pinterest