Het huishouden doen, dat hoort bij het dagelijkse leven. En misschien denk je; ‘Jij bent toch thuisblijfmoeder, jij hebt tijd genoeg.’ Maar nee hoor, dat komt in de praktijk toch vaak net even anders uit. Met een peuter van 3 en genoeg andere dingen te doen kom ik ook tijd te kort. Het huishouden is ook niet altijd mijn eerste prioriteit. Ik woon alleen wel graag in een schoon en redelijk opgeruimd huis, dus moet ik regelmatig aan de slag.

Dat doe ik dan het liefst een beetje gestructureerd, dus werk ik met een huishoudschema. Daar kun je zelf heel veel aandacht aan besteden, maar dat is helemaal niet nodig, want er zijn genoeg schema’s en bijbehorende websites te vinden.
De laatste tijd volg ik het schema van Kaat Mossel, op Huishoudschool.nl.
Kaat volg ik al een hele tijd via twitter en ik zie regelmatig tweets voorbij komen over het huishouden. Dus besloot ik om maar eens een kijkje te gaan nemen. En ik zag dat haar schema goed aansluit bij mijn eigen ritme. Dat is wel zo prettig, dan hoef je er al minder bij na te denken en heb je ook minder het gevoel dat je een hoop aan moet passen om maar aan het schema te voldoen.

Wat ook het fijne is aan zo’n schema zijn de ‘bonus’ opdrachten. Dat klinkt erg leuk, maar zijn eigenlijk die klusjes die je al snel vergeet of steeds maar vooruit schuift. Nu pak je die dan af en toe mee en kun je het goed bijhouden.

Voor mij werkt dit erg handig en prettig. Maar ik ben een groot fan van structuur en lijstjes.
Werk jij met een schema? Of kijk je gewoon waar het op dat moment een schoonmaakbeurt het hardste nodig is?

Pin It on Pinterest