Een boek met lovende recensies, dat kan lastig zijn om te lezen. Want de verwachtingen liggen dan al zo hoog, hoe kan het boek daar ooit nog aan voldoen. Dus eigenlijk begon ‘Het smelt’  de debuutroman van Lize Spit al met een achterstand. Het had veel goed te maken.

Dat deed het. Al in het begin van het boek kom ik in het verhaal en wil ik alleen maar verder. Want vanaf het begin af aan voel je dat er veel meer aan de hand is dan dat er wordt verteld. Edat vind ik zo knap, als je zo kunt schrijven. Dat je door subtiele hints de spanning zo op kunt drijven. Nou ja,  de spanning. Het is misschien meer het toewerken naar de kern van het verhaal.

Het was trouwens erg fijn dat Das Mag het ebook bij het boek kado gaf. Zo kon ik gewoon doorgaan met lezen, in het boek of op mijn ereader. Want dat wilde ik ook, doorgaan met lezen. En natuurlijk vertel ik hier niets over het einde van het boek, dat moet je echt zelf lezen.

Maar ben je benieuwd naar het verhaal van Eva, dan is ‘Het smelt’ absoluut een aanrader. En nee, ook over het verhaal van Eva vertel ik niets.

Pin It on Pinterest