Het was een beetje stil op mijn blog en daar had ik een goede reden voor. Afgelopen weekend brachten manlief en ik namelijk door in Dublin. Vorig jaar reden we met de auto naar Leuven, dit jaar vertrokken we met het vliegtuig (hierover komende week meer) naar Dublin, vrijdag heen en zondag weer terug. Eigenlijk te kort, stelden we vast op de terugweg. Want wat is Dublin een leuke stad!

Een niet te grote, gezellige stad. Met genoeg mooie dingen om te bekijken, (meer dan) genoeg pubs om wat te drinken, genoeg goede restaurants om wat te eten en genoeg winkels om te shoppen. Omdat ik nog steeds niet helemaal soepel beweeg, hebben we ons programma wel wat aan moeten passen. Toch hebben we veel gezien. Zoals St Patricks Cathedral. Een mooie kathedraal, die erg goed wordt onderhouden. Dan weet je ook meteen waar je de entree voor betaalt. 🙂

Dublin-03654

Dublin-03659

We bekeken Dublin Castle van de buitenkant en genoten van het zonnetje. Dublin staat natuurlijk niet bekend om het mooie weer, maar terwijl het in Nederland met bakken uit de lucht viel, zagen we in Dublin een mooie blauwe lucht.

Dublin-03706

Bovenaan mijn lijstje ‘wat te bekijken in Dublin’ stond de bibliotheek van Trinity College. We waren niet de enige bleek wel toen we de rij zagen voor de ingang. Maar gelukkig duurde het wachten niet zo lang en mochten we naar binnen. En wauw, wat een bibliotheek! Volgens mij viel mijn mond open bij het naar binnen lopen. Zoveel boeken, zo hoog en zo mooi. De eerste plek op mijn lijstje bleek terecht.

Dublin-03731

Dublin-03746

En natuurlijk is er nog veel te zien in Dublin, maar dit waren even mijn sight-seeing hoogtepunten. Verder hebben we nog best veel rondgewandeld en regelmatig de tijd genomen om rustig wat te drinken of een hapje te eten. Voordat je het weet is het dan al weer zondag, neem je afscheid van het fijne hotel en ga je weer op weg naar huis. Op weg naar de kinderen, dat is dan wel weer erg fijn. 🙂

Wil je nog meer foto’s zien? Je vindt ze op Flickr. Natuurlijk heeft manlief ook foto’s gemaakt, die vind je hier.

Pin It on Pinterest