Deze tag kwam ik tegen bij Patricia. Ik blijf het leuk vinden om te doen, een tag invullen. Er komen zo eens wat andere onderwerpen aan bod. Deze keer dus over het bloggen. Hieronder vind je de vragen en mijn antwoorden.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Overal om me heen. Het zijn eigenlijk de dagelijkse dingen, die zorgen voor inspiratie. Dat vind ik wel prettig, want zo blijf ik dicht bij mezelf.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Meestal koffie of thee. Dat ligt een beetje aan het tijdstip. ’s Ochtends is het koffie, maar ik merk dat ik de laatste tijd vaker ’s avonds ga bloggen, dus dan wordt het thee. En dan mag er ook een koekje bij. 🙂

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Meestal op het laatste moment, een week voor het nieuwe jaar of zo. Dat vind ik dan wel jammer, want dan heb ik het idee dat ik het meeste mis. De laatste keer heb ik niet eens teruggekeken op 2015.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Dat mijn blog er in de eerste plaats voor mezelf is. Natuurlijk ben ik blij met elke bezoekers en elke reacties, dat voelt echt als een stukje waardering. Maar ik schrijf mijn blog niet om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

’s Ochtends, als de kinderen naar school zijn. Of s’avonds als de kinderen nog even tv kijken of al in bed liggen. Soms komt er wat inspiratie in me op als ik bijvoorbeeld bij de dansles zit. Dan typ ik wel eens een blog op mijn telefoon.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Dat ik nog meer mijn blog kan laten leiden door mijn foto’s. De foto’s bij mijn berichten zijn eigenlijk altijd zelfgemaakt en dat wil nog beter maken. Betere foto’s en meer foto’s.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Mijn onderwerpen zijn vaak heel veilig, dus valt dat wel mee. Ik lees het vaak nog een aantal keer door, om hopelijk eventuele foutjes te voorkomen. Balen als ik er dan na publiceren toch eentje tegen kom. Maar hoe zwaarder het onderwerp, hoe onzekerder ik dan ben. Gelukkig valt het wel mee met de zware onderwerpen, dus ook met de onzekerheid.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Eigenlijk via reactie op mijn blog of mijn reacties op andere blogs. Dat zou van mij best wat meer, het contact met elkaar bedoel ik dan. Lijkt me best gezellig.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Eigenlijk maakt me dat niet zo uit, ik kan me altijd goed concentreren. ’s Ochtends staat meestal radio 2 aan, ’s avonds de tv (dan wel meestal op RTL4, niet al te diepgaand) of een afspeellijst op Spotify. En als de meiden nog op zijn dan is het zo’n nagesynchroniseerde serie op Nickelodeon. Over weinig diepgang gesproken.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Geen idee eigenlijk. Op zondag plaats ik een Count Your Blessings. Daardoor is de zondag misschien wel de meest constante dag. Verder waarschijnlijk op maandag, woensdag of vrijdag. Dat zijn de ochtenden dat ik alleen thuis ben en ik dus wat meer rust heb om na te denken.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Toen we net in ons huis kwamen wonen, had ik wat moeite om me hier thuis te gaan voelen. Maar door met mijn camera door het huis te gaan vond ik allerlei mooie plekjes, zoals hier in de woonkamer. Ik ben nog steeds blij met de foto’s en vond het een mooie manier om aan ons huis te wennen.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Als je graag schrijft en je wilt graag laten zien wat je bezig houdt, waarom niet? Voor mij is het puur hobby, ik krijg er geen inkomsten uit. En dat vind ik prima zo. Dus wie ben ik om te zeggen waarom je wel of niet moet gaan bloggen?

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?
Het is een leuke tag om in te vullen, dus heb je zin om ‘m in te vullen, leuk! Laat het me weten in de reacties, dan kom ik graag even lezen.

Pin It on Pinterest