DSC03484

Terwijl ik in bed wacht op een ontbijt op bed ter ere van mijn verjaardag lees ik de laatste verhalen in het boek ‘Er moet iets gebeuren’ van Maartje Wortel, uitgegeven door Das Mag. Eigenlijk vermeld ik de uitgever nooit als ik een boek heb gelezen, maar dit is wel een bijzondere uitgever.

De schrijfster Maartje Wortel kende ik niet en ik lees bijna nooit boeken met korte verhalen. Maar als eerste boek van Das Mag kon ik het natuurlijk niet maken om het niet te lezen. En gelukkig maar! Want in dit boek zijn mooie verhalen te vinden. Verhalen die op een fijne manier zijn geschreven. Verhalen die van mij wel uit mogen groeien tot een boek. Ik ben namelijk erg benieuwd wat er aan vooraf ging en hoe het verder zal gaan.

Zoals bij het verhaal ‘De vogels achterna’ over een stel waarvan je je afvraagt waarom ze nog bij elkaar zijn. Over een man en vrouw die worstelen met hun kinderloosheid. Worstelen met zichzelf en met elkaar. Na het lezen van het verhaal over Ronnie en zijn vrouw (of vriendin) wilde ik meer weten over hen. Maar ja, het is een kort verhaal, meer kom je niet te weten.

En misschien is dat wel het mooie van korte verhalen. Dat je meer ruimte krijgt voor je eigen verbeelding.

Na het lezen van dit boek wil ik meer boeken lezen van Maartje Wortel, haar schrijfstijl vind ik erg prettig. En wie weet ga ik nu ook meer korte verhalen lezen. Door dit boek is mijn beeld over korte verhalen in ieders geval een stuk positiever geworden.

Pin It on Pinterest