Sterre zit in groep 7, dus volgend jaar is haar laatste schooljaar op de basisschool. Om ons al wat te oriënteren, bezochten we vandaag voor het eerst een middelbare school, samen met Sterre. De eerste school in een rijtje van 4.

Achteraf ben ik erg blij dat we nu al een keer zijn gaan kijken. Want zo’n middelbare school, dat is best wel overweldigend. En dan is het nog maar een open dag. Met veel informatie en veel indrukken.
Dat niet alleen. Bij mij komt nu helemaal het besef dat kleine meisjes groot worden en ook al zit Sterre nu nog in groep 7, voor je het weet is het groep 8 en maken we een definitieve keuze. Maar wat zie ik daar tegenop!
Want als ze voor deze school kiest, dan betekent dat een heel eind fietsen. En dat vind ik een behoorlijke stap in het loslaten. Wat dat betreft heb ik dan liever dat ze kiest voor de school hier in Oisterwijk, waar we over 2 weken gaan kijken. Maar ja, ze moet zich daar wel goed thuis voelen. Dat is het belangrijkste, dat ze op de juiste plek is. Waar ze zichzelf kan zijn en ze zich kan ontwikkelen.

Maar maandag gaat ze gewoon weer naar de basisschool, waar ze zich thuis voelt. Op de fiets, maar wel met mij erbij. Daar ga ik nog heel erg van genieten. Ook al regent het dat het giet. Met alle drie op weg naar school, door weer en wind. Ze veilig afleveren en ze weer fijn ophalen.

IMG_20160109_125844

Pin It on Pinterest