Het voelt haast vreemd om te gaan schaatsen, het is zo warm buiten. Maar meteen geeft dat toch net een beetje meer wintergevoel. Nou ja, meer. Het wintergevoel ontbreekt bij mij volledig. Als ik alle vogels hoor fluiten voelt het al alsof de lente is begonnen.
Maar het is toch bijna kerstmis en gisteren is de kerstvakantie begonnen. En de meiden wilden heel graag naar de ijsbaan, dus op de eerste dag van de vakantie gingen wij richting ijsbaan.

ijsbaan-02804

Mees kreeg botjes aan en de meiden hun eigen schaatsen, die ik een tijdje geleden bij de kringloop had gevonden. Maar Mees vond het maar glas en wilde helemaal niet met die botjes over het ijs. Gelukkig hebben ze bij de ijsbaan ‘zeehonden’ staan. Een fijn steuntje om te oefenen, maar ook om op te zitten.

Het was gelukkig nog niet zo heel druk, dus konden de meiden lekker schaatsen. Sterre heeft de afgelopen week al vaker geschaatst, en dat was te zien. Ik was best onder de indruk van hoe goed ze al kan schaatsen.

ijsbaan-02806

ijsbaan-02816

De ijsbaan is trouwens nog wel een discussiepunt hier in Oisterwijk. Het is een lelijk bouwwerk dat geplaatst wordt op de kop van de Lind, een groot groen grasveld in het centrum. Dat gras heeft natuurlijk heel wat te lijden. Maar als het goed is zijn er voorzorgsmaatregelen genomen en is het straks weer mooi groen als de ijsbaan weg is.

En wat betreft het bouwwerk, dat zou best wat sfeervoller mogen. Het is leuk dat je kunt schaatsen (en dan denk ik maar even niet al die energie die het kost om het ijs ijs te houden), maar de schoonheidsprijs verdient het zeker niet.

Pin It on Pinterest