Ieder jaar komt Sinterklaas aan in Oisterwijk en geeft hij voorstellingen in de Tiliander. Daar zit een hele stichting achter en ieder jaar gaan collectanten langs de deuren om geld op te halen, maar ook om de kaartjes voor de voorstelling te verspreiden. Als kind heb ik genoten van de voorstellingen en onze kinderen genieten er nog steeds van, dus meldde ik me aan om ook te collecteren.

Omdat het al zo vroeg donker is, vroeg ik mijn moeder mee. In je eentje door het donker met een collectebus, dat leek me niet zo’n goed idee. Dus gingen we gisteren samen langs de deuren. Door de regen en met behoorlijk wat wind. Het liedje ‘Hoor de wind waait door de bomen‘ ging regelmatig door me heen.
Het was de eerste keer dat ik ging collecteren en ik vond het leuk om te doen. Het was gezellig, zo wandelend langs de huizen. Er werd gelukkig ook vaak open gedaan en wat in de collectebus gestopt.

Niet altijd, terwijl je ziet dat er toch iemand thuis is. En dat snap ik ook wel. Het is donker en als je niemand verwacht, waarom zou je dan open doen? Ik zelf doe het eigenlijk altijd wel, maar ik ben te nieuwsgierig, ik wil weten wie er aan de deur staat. En dat is meestal een collecte, waar ik ook altijd wat aan geef.

Vanavond mogen we weer langs de deuren, want we zijn nog niet helemaal klaar. Hopelijk dan zonder regen en met wat minder wind. 🙂

Geef jij ook altijd wat als er een collecte aan de deur komt?

 

Pin It on Pinterest