Dat is voor Mees tenminste de reden om niet naar de wc te gaan. Hij zou dat prima kunnen, maar hij weigert het. Volgens hem zitten er slangen in de wc. Natuurlijk vertel ik hem dat er geen slangen in de wc zitten. Maar volgens Mees zitten die net achter in de wc, je ziet ze net niet, ze zijn er wel.

Ik vind het wel lastig, hoe moeten we hier mee om gaan? Hij is bijna drieënhalf, ik vind het eigenlijk wel tijd worden dat hij zonder luier door het leven gaat. Maar ja, ik geloof niet in een zindelijkheidstraining, hij gaat naar de wc als hij daar klaar voor is. Bij de meiden ging dat prima, die waren niet bang voor de wc. Die angst maakt het traject wel een stuk moeilijker.

Inmiddels neem ik hem weer vaker mee naar de wc. Dat deed ik al wel, maar de laatste tijd wat minder. Nu mag hij mee en mag hij doorspoelen. Ik vertel hem dat er niets gebeurd en dat er met hem ook niets kan gebeuren. Het komt alleen niet aan. Hij houdt vol dat de wc eng is en vertikt het om er op te gaan.

Ik denk dat we in de bieb maar eens op zoek moeten naar wat boekjes over zindelijk worden. Samen erover lezen en door dat lezen laten zien dat het echt niet eng is. Ook het potje zal ik maar wat vaker tevoorschijn halen. Dat vond ie steeds maar niets, wie weet is dat inmiddels verandert. Er kunnen in ieders geval geen slangen in zitten!

Heb jij nog tips?

Pin It on Pinterest