De speelgoedboeken vielen bij veel gezinnen een tijdje geleden al op de deurmat, maar door een nee-nee sticker niet bij ons. De rust bleef nog even bewaard, totdat we bij de speelgoedwinkel dan toch het speelgoedboek meenamen. Nou ja, het viel wel mee met de drukte rondom het boek. Het werd bekeken, er werd van alles aangewezen en het verdween in de boekenmand.

Maar met het oog op de intocht van de Sint en het eerste Sinterklaasfeest op 21 november vond ik het wel tijd worden voor een verlanglijstje. Toch fijn als de Sint een beetje weet wat er wordt gevraagd. Als dat tenminste een beetje aansluit bij de ideeën van de Sint. Want volgens mij liggen die niet helemaal op één lijn.

Zo liggen de prijzen van sommige kado’s wel heel erg hoog (een Playmobil-huis van 90 euro) en komen er veel dingen op het lijstje waarbij ik me afvraag of deze wel ooit worden gebruikt, zoals een op afstand bestuurbare spin. Daar komt ook nog eens bij dat ze alledrie al veel te veel speelgoed hebben. Daar hebben wij natuurlijk aan bijgedragen, dat kan ik niet ontkennen.

Ik denk dat ik de Sint ook nog een alternatief verlanglijstje toe zal schuiven. Niet te veel speelgoed en ook wat nuttige dingen, zoals een pyjama. Dat vind ik trouwens het ultieme Sinterklaas-kado. Met het Sinterklaas vieren bij mijn oma kreeg namelijk ieder kleinkind altijd ieder jaar een pyjama en altijd als je die pyjama aandeed, dan wist je dat je die bij oma van Sinterklaas had gekregen. Die was dus extra bijzonder. Het krijgen van die pyjama ging trouwens gepaard met een heel ritueel, want deze moest gepast en geshowd worden, aan de hele familie. Dus die pyjama voor Sinterklaas, dat hoort er gewoon bij!

Vanavond begint trouwens weer het Sinterklaasjournaal, om 18.00 uur op NPO 3. Wij nemen het altijd op en kijken het na het eten, gezellig met z’n allen.
En nog even een andere leuke tip, die ik gisteren ook bij Like & Love (it) tegen kwam, namelijk deze Sinterklaas-schoenkalender. Daar kun je op aangeven op welke dagen de schoen mag worden gezet. Je kunt ‘m natuurlijk ook in de schoen doen, zodat Piet dat even aan kan geven. Vergeet niet er een kleurpotloodje bij te leggen. 😉

Pin It on Pinterest