Op dit moment ben ik niet de moeder die ik wil zijn. En wat klinkt dat zwaar als ik dat zo hier neer zet. Maar helaas voelt het wel zo. Ik wilde typen ‘de laatste tijd’, maar eigenlijk is het al wel langer, mopper ik teveel, schreeuw ik teveel, zeg ik te vaak nee en vind ik mezelf gewoon geen leuke moeder. En dat frustreert waardoor ik in een vicieuze cirkel terecht kom, bijna een spiraal naar beneden.

Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoedenZo’n herfstvakantie vind ik dan ook best lastig. Ik raak mijn structuur kwijt, alles voelt als een puinhoop en in mijn hoofd ben ik voornamelijk daar mee bezig. Ik neem niet eens de tijd om te genieten van de vrije tijd die ook bij zo’n vakantie hoort. Met als gevolg nog meer frustratie en ja hoor, daar gaan we dan weer.

Ik wil dit heel graag veranderen, maar het is moeilijk om die cirkel te doorbreken. Ik zit in een patroon en betrap me er steeds op dat ik er in blijf hangen. Maar dan is het alweer te laat. Het gevoel dat ik een slechte moeder ben komt dan steeds weer boven drijven, terwijl ik het heel graag anders wil doen.

Gisteren kwam ik bij Fantastic Moms dit boek tegen: Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden van Tischa Neve. Ik las de review, kwam al heel wat herkenbare dingen tegen en besloot om het boek meteen te bestellen. Dus hopelijk komt ie vandaag binnen en helpt het me om die vicieuze cirkel te doorbreken. Ik laat het je weten.

En wat ik me trouwens afvraag. Ben ik de enige die hier zo mee worstelt?

Pin It on Pinterest