Iedere avond voor het slapen gaan lezen we Mees een verhaaltje voor. We doen dat meestal om en om. Joris een avond en ik de avond daarna. Mees heeft een duidelijk voorkeur voor bepaalde boeken, waardoor we niet veel variatie hebben in het voorlezen. Met als gevolg dat hij zijn favoriete boeken bijna uit zijn hoofd kent.

Dat is vooral zo bij Rupsje Nooitgenoeg. Dat hoeven we bijna niet meer voor te lezen, hij kan hele zinnen opdreunen. En dan vooral de laatste twee bladzijden. Dat zijn behoorlijke zinnen, met wat pittige woorden. Ze komen er niet allemaal helemaal goed uit, maar wel allemaal in de goede volgorde met als mooie afsluiting de ‘wonderschone vlinder’.

Een andere favoriet is ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. De titel vertelt ook meteen waar het over gaat, want de mol is in dit boek druk op zoek naar degene die op zijn kop gepoept heeft. Met een mooie drol op zijn hoofd gaat hij het verhaal door. De laatste tijd lezen we deze dagelijks voor. Ik denk dat Mees deze ook graag uit zijn hoofd wil leren.

Mijn favoriet is sinds kort deze: Het sprookjesboek van Isak. Die kwam ik laatst tegen in de boekhandel en ik vond de tekeningen zo mooi, dat ik het niet kon laten liggen. Nadat ik het had gekocht, zag ik dat het een boek was van Uitgeverij Snor. Een uitgever met veel mooie boeken en altijd mooi vorm gegeven.
Alleen is dit boek nog geen favoriet van Mees. En dat komt eigenlijk doordat het geen boek is dat je in één keer uit leest, zoals Rupsje Nooitgenoeg en de kleine mol. Er staan verschillende sprookjes uit verschillende landen in. Bekende en minder bekende sprookjes. En wie weer, wordt het ooit toch nog het favoriete boek van Mees.

Pin It on Pinterest