Escher-01828Afgelopen zondag bezocht ik samen met Sterre Escher in het Paleis in Den Haag. Met Sterre had ik een paar weken geleden al wat werken van Escher bekeken en besloten we daar toch graag meer van wilden zien.
Om 11 uur op zondagochtend gingen de deuren open en konden we naar binnen. We hebben op ons gemakje alles bekeken en Sterre kon ondertussen ook nog een speurtocht maken. Dat is trouwens in veel musea standaard aanwezig, een speurtocht voor kinderen. Dat maakt een museumbezoek toch wat leuker. Alhoewel er in de werken van Escher zoveel te ontdekken is, dat je daar nog niet eens een speurtocht voor nodig hebt.

En wat een leuke mensen werken er daar. Met veel belangstelling werd aan Sterre gevraagd hoe ze het had gevonden en hoe de speurtocht was gegaan. Er hing een fijne gemoedelijke sfeer, heerlijk voor de zondagochtend.
Mijn interesse voor Escher is ook meteen aangewakkerd. Op mijn verlanglijstje komt een boek over Escher, want ik wil die tekeningen en houtsnedes nog eens goed bekijken.

En in het kader van de optische illusie lieten we deze foto maken. Dat vond ik een erg leuk aandenken. Je krijgt een afdruk mee en een paar dagen later kun je deze downloaden (je betaalt 5 euro, maar ik vind ‘m zo leuk). Dus kan ik ‘m nog even aan jullie laten zien. 🙂

Escher-1444811749

Ben je nog op zoek naar een leuk museum om te bezoeken, denk dan eens aan Escher in het Paleis. Helaas niet gratis te bezoeken met de Museumkaart, maar zeker de moeite waard!

Pin It on Pinterest