Sinds kort heb ik IFTTT herontdekt. IFTTT staat voor ‘If this then that’. Als je iets doet dan volgt er een actie. Bijvoorbeeld, ik ontvang een mail met bijlage, dan zorgt IFTTT ervoor dat deze bijlage in Dropbox terecht komt. En zo zijn er heel veel ‘recepten’ die je kunt gebruiken om allerlei dingen te automatiseren.

De afgelopen dagen was ik op ontdekkingstocht en heb ik allerlei, voor mij, handige recipes gevonden. Dat is meteen ook het gevaar, want iedere keer als ik rond ga neuzen kom ik steeds weer handige dingen tegen. Ik ben dan ook snel wat tijd kwijt op de website van IFTTT.

Inmiddels heb ik een aardig lijstjes recipes. Hieronder vind je een paar van mijn favorieten:

  • Mute my ringer at bedtime: mijn telefoon wordt automatisch op ‘prioriteit’ gezet
  • Met logisch gevolg: Unmute my ringer in the morning.
  • Download Facebook Photos you’re tagged in to Dropbox: als ik word getagd op een Facebook-foto, dan komt deze automatisch in Dropbox. Leuk om te bewaren.

Je kunt zelf ook allerlei recepten aanmaken, maar ik kan aardig uit de voeten met degene die er al zijn.

Het sluit wel aan bij mijn zoektocht naar efficiënter en georganiseerd werken. Alhoewel IFTTT dan meteen ook een valkuil is, omdat ik allerlei handige apps tegenkom, die ik uit wil proberen. Terwijl ik me heb voorgenomen om dat meer te gaan stroomlijnen, gewoon gebruik maken van een beperkt aantal apps om zo alles meer bij elkaar te houden. Een mooie taak voor deze zomervakantie. Dan moet ik wel uit de buurt blijven van die valkuil.

Welke handige apps of sites gebruik jij? Wat mag absoluut niet ontbreken in mijn zoektocht naar efficiënt en georganiseerd werken?

Pin It on Pinterest