Vanochtend haalde ik, bij de apotheek, mijn herhalingsrecept voor de pil op. Sinds 3 maanden slik ik die namelijk weer. Ik schreef al eerder over PMS en de klachten die ik daarbij had. En dat was nog niet eens de eerste keer, het kwam in 2010 ook al eens ter sprake.

De pil, ik ben er geen fan van. Hormonen slikken voelt onnatuurlijk en is het eigenlijk ook. Maar we kunnen concluderen dat de PMS heeft gewonnen. Mijn klachten namen toe, van de 4 weken was ik 1 week (met de neiging naar 8 dagen) helemaal ontregeld. Wilde ik het liefste onder een dekbed liggen, de hele dag, de hele week. Kwam er niets uit mijn handen, voelde ik me erg neerslachtig en wilde ik weg zijn van alles. Dat werd behoorlijk heftig, dus werd het tijd om een bezoekje aan de huisarts te brengen. En eigenlijk alleen maar voor een recept voor de pil. Want dat leek me de beste oplossing.

Nu, 3 maanden verder, lijkt het nog steeds de beste oplossing. Mijn klachten zijn een heel stuk verminderd. Ik wil tenminste niet meer hele dagen onder een dekbed liggen en voel me niet meer zo neerslachtig.

De laatste tijd was de pil weer regelmatig negatief in het nieuws. Die berichten heb ik maar met een korreltje zout genomen. Ja, het is erg onnatuurlijk, die hele pil. Maar het helpt mij nu wel om alles normaler te laten verlopen. En dat is me toch ook veel waard, want met 3 kinderen is het erg lastig om een week onder een dekbed te kruipen.

Pin It on Pinterest