Vanochtend, tijdens het lezen van de Twitter-tijdlijn, viel me ineens een ‘promoted’ tweet op. Namelijk die van Familieweekmenu.nl. Zou dit het zijn? De oplossing voor de, soms tot frustraties leidende, vraag ‘Wat eten we vandaag?’
Want iedere dag weer iets verzinnen, met daarop vaak de reactie ‘dat vind ik niet lekker’, ik vind het maar een gedoe.
Dus klikte ik op de link en kwam uit op de overzichtelijke website. Je meldt je aan, geeft aan wat je absoluut niet in je menu wilt, hoeveel tijd je op een dag hebt, uit hoeveel leden je gezin bestaat en krijgt vervolgens de keuze uit 20 gerechten. Datgene dat je wel wilt eten, die geef je een hartje. Zo niet, dan klik je op het kruisje. En voila, daar is het weekmenu. Je kunt dan nog recepten wisselen en zo krijg je een compleet overzicht van maandag tot en met vrijdag. Daar zou van mij ook nog best de zaterdag en zondag bij mogen, maar die mogelijkheid is er nu (nog?) niet.

Het voelt een beetje als Hello Fresh, maar mag je nu zelf de boodschappen doen. Dus heb je zelf meer invloed op de recepten. Het is dan ook handig dat je een boodschappenlijstje kunt maken en daar nog eigen boodschappen aan toe kunt voegen. Volgens mij werkt de site samen met Albert Heijn, want ik zie ook de bonusaanbiedingen. Dat mag nog wel worden uitgebreid naar meer supermarkten, zoals bij Koken met Aanbiedingen.

Zoals je ziet eten wij vanavond pasta. Bij dit recept werd wel uitgegaan van een kilo ravioli, dat vond ik nogal veel. Zo’n goede eters hebben we niet, dus dat kan best wat minder. Maar verder klinkt het als een lekker  en gemakkelijk te maken recept, dus ik ben benieuwd vanavond!

 

Pin It on Pinterest