Waarschijnlijk ken je ‘durf te vragen’ wel van twitter. Beter bekend als #durftevragen of #dtv. Het is een manier om een vraag te stellen en daar hopelijk antwoord op te krijgen. Twitteraars, die anderen willen helpen, kunnen zo gemakkelijk zoeken op de hashtag. Ik vraag me wel af of het op twitter inderdaad nog wel werkt, ik heb het idee dat er nog maar weinig antwoorden komen op de #dtv tweets.

Maar gisteren maakte ik een offline durftevragen-sessie mee. En dat bleek erg leuk en effectief te zijn.
We zaten met een groep mensen bij elkaar, in een kring. Daarvan mochten er een paar een vraag stellen. We hadden maar een uur, dus uiteindelijk werden dat twee vragen. Iedereen kreeg een blok met postit-briefjes en daar mocht je tips bij de vraag opschrijven. Deze tips werden geplaatst bij de vraag, zodat de vraagsteller daarmee aan de slag kan.

Dat is even een kort door de bocht omschrijving, maar zo werkte het eigenlijk wel. De vraag moest natuurlijk wel goed geformuleerd worden om tips los te krijgen, maar dat verliep eigenlijk wel goed. Er kwamen een hoop tips en ik denk dat de vragenstellers hier zeker wat mee kunnen.

Erg leuk om een keer mee te maken en wie weet is het ooit wel eens handig om in te schakelen.

Pin It on Pinterest