Daar gingen we dan, voor de laatste keer op weg naar een voorstelling van Acda en de Munnik. Joris vroeg me eerder op de dag of ik zin had in de voorstelling. En ik wist het eigenlijk niet, het voelde dubbel. Natuurlijk wilde ik graag naar de voorstelling, maar dat het de laatste keer zou zijn, maakte het dan weer een beetje droevig.

Uiteindelijk was het helemaal niet droevig, helemaal niet. Alhoewel ik het tijdens ‘Lopen tot de zon komt‘ toch wel even moeilijk had. Toch waren de zakdoeken niet nodig. Het was een mooie afsluiting van een tijdperk. Joris omschreef het mooi op Facebook, de muziek van Acda en de Munnik heeft voor ons een bijzondere betekenis.

Dat heeft het nog steeds, er zijn veel liedjes die me raken en waar ik graag naar luister. En ik was erg blij dat ‘Als je bij me weggaat‘ en ‘De Stad Amsterdam‘ werd gespeeld. Die horen zeker thuis in mijn favorieten-lijstje.

Als ik zo wat mensen spreek over de voorstelling, dan komt wel naar voren dat we allemaal bijzondere herinneringen hebben bij bepaalde liedjes. En dat het besef komt dat we ineens bijna 20 jaar verder zijn, bijna 20 jaar ouder.
Dat het begon tijdens mijn studie in Eindhoven en dat ik nu nog luister naar de muziek van Acda en de Munnik. Vele jaren later, een man en 3 kinderen rijker.

Pin It on Pinterest