We hebben bijna 2 weken vakantie er op zitten. Alhoewel, vakantie kun je het bijna niet noemen met al die feestdagen. Die 2 weken zijn echt omgevlogen!
De afgelopen dagen viel me het ook ineens op. Het lijkt wel of de huisstofmijtallergie van Benthe in deze vakantie weer erger is geworden. Ze hoest weer meer, krijgt weer eczeem en ziet er maar witjes uit. De donkere wallen onder haar ogen maken het plaatje weer compleet.

Het frustreert me, want waar ligt dat dan aan? Wat is er in huis dat haar allergie erger maakt? Komt het doordat het stofzuigen er tijdens de vakantie soms bij inschiet? Of doordat ze wat vaker op haar kamer speelt, waar nog steeds vloerbedekking ligt. Of komt het door de kat, die ze nu natuurlijk wat meer om zich heen heeft? Misschien is het toch wel iets in haar voeding, iets wat ze tijdens de vakantie vaker op heeft? Ik heb geen idee en dat is juist he frustrerende.
Want ik zie dat ze last heeft, ik hoor dat ze ’s nachts ligt te hoesten en ik weet zo niet hoe ik dit kan verminderen of, liever zelfs, kan weghalen.

Dat wordt in 2015 dus zeker ook een belangrijk aandachtspunt, ik hoop dat we die allergie onder controle gaan krijgen. Binnenkort gaan we in ieders geval aan de slag met de kamers van de meiden. Dan komt er laminaat te liggen. Nu slapen Sterre en Benthe nog samen, maar dan maken 2 aparte kamers. Dan wordt het ook gemakkelijker om de kamer van Benthe goed stofvrij te houden.

En helpt dat nog niet voldoende? Dan gaan we toch maar eens goed naar het eten kijken. Alleen weet ik daar niet zo goed hoe te beginnen. Ik vind dat zo’n onoverzichtelijke wereld, dat vormt meteen al een hele hoge drempel. Dus tips zijn weer welkom!

Pin It on Pinterest