Bij de kerst horen allerlei kerstliedjes, de één nog zoeter dan de andere. En dat zoete, daar houd ik wel van. Maar wel voor een beperkte periode. Na de kerst ben ik er wel weer klaar mee en hoef ik de Christmas Station voorlopig niet meer te horen. Je moet daar dus ook niet te vroeg mee beginnen, want dan heb je er met de kerst al helemaal genoeg van. Gelukkig is er dan de Top 2000 om naar te luisteren.

Maar voor nu, de kerstmuziek. Hieronder vind je mijn top 3.

1. Alleen al voor de clip: We all stand together van Paul McCartney. Een heerlijk sfeervol nummer met het perfecte kerstgevoel.

2. De boodschap achter dit nummer is natuurlijk wel erg mooi.

A very Merry Christmas
And a happy New Year
Let’s hope it’s a good one
Without any fear

Happy Xmas (War Is Over) van John Lennon. En inderdaad, als we nu eens allemaal hetzelfde willen. War is over, if you want it.

3. Bij dit lijstje mag natuurlijk een flinke portie jeugdsentiment niet ontbreken. Dat komt in de vorm van New Kids on the Block met This One’s for the Children. De kerst-cd van NKOTB heeft overuren gemaakt en nog steeds ken ik ze allemaal zowat uit mijn hoofd. En dit is weer zo’n heerlijk zoet nummer.

Nog even het vermelden waard vind ik het nieuwe nummer van Alain Clark met zijn vader Dane. Op 6 december reden we naar huis en hoorde ik deze voor de eerste keer op de radio. Ik vind het een fijn kerstnummer met gezellige kerstbelletjes.

En er zijn vast nog meer mooie liedjes, die misschien ook wel in deze top 3 thuis horen. Wat is jouw favoriete kerstmuziek?

Pin It on Pinterest