Gisteren plaatste ik op instagram een foto van een eierdoosje met daarin de ‘blije kip garantie’. Daar kwam de opmerking op dat dit nogal een vaag begrip is. En dat is het ook, want hoe weet je nu of een kip blij is?

Sinds deze week zijn er twee kippen bij ons komen wonen, twee deftige dames. Ze wonen in een prettige omstandigheden, ze hebben de ruimte, krijgen eten en drinken en scharrelen lekker rond. Blije kippen dus. Maar ze stralen dat niet echt uit, ze blijven er haast plechtig bij kijken. Ondertussen zijn ze volop aan het keuvelen met elkaar. Door dat keuvelen denk ik dat ze het goed naar hun zin hebben, maar zeker weet je dat natuurlijk nooit. Misschien moeten we een keer een kippenfluisteraar inschakelen, zodat we kunnen vaststellen of onze dames ook de ‘blije kip garantie’ verdienen? De eierdoosjes heb ik in ieders geval bewaard.

SONY DSC
SONY DSC

 

Pin It on Pinterest