Herhalingen vind ik meestal maar niets. Als ik van een serie maar het idee heb dat het een herhaling is, dan heb ik al geen zin meer om de aflevering te bekijken. Hoe anders is dit bij de film Trainspotting. Die is sinds deze week via Netflix te bekijken, dus daarom had ik voor mezelf al snel bedacht welke film ik wilde zien deze zaterdag.

Volgens mij heb ik de film 2 keer eerder gezien, maar het kan ook 3 keer zijn. Toch hield me dat niet tegen, omdat ik het gewoon een geweldige film vind. Dus gisteren keek ik ‘m weer, wist ik wat wanneer ging gebeuren en vond ik dat helemaal niet erg. Wel handig ook om te weten wat er komt, want er zijn 2 scenes in de film waarbij ik altijd even weg kijk. Die zijn namelijk nogal smerig.

Het verhaal van Trainspotting is eigenlijk best triest. Er komen genoeg verdrietige gebeurtenissen langs. Maar aan de andere kant zitten er ook genoeg momenten, waarbij ik toch moet lachen. Het is geen gelikt verhaal, het doet aan als een cult-film. Dat hoort ook zo, anders zou de sfeer van de film totaal niet passen bij het verhaal.

Ondertussen ben ik even aan het kijken waar de acteurs van toen (de film komt uit 1996) nu nog te vinden zijn. Ik was vooral benieuwd naar de acteur die Sick Boy speelt, omdat ik het idee heb dat ik hem na Trainspotting nooit meer ergens heb gezien. Deze rol wordt gespeeld door Jonny Lee Miller, lees ik op de Wikipedia-pagina van Trainspotting. Als ik doorklik kom ik ik erachter dat hij Sherlock Holmes speelt in Elementary, een serie waar ik heel wat afleveringen van heb gezien. En hij is inmiddels weer wat jaren gescheiden van Angelina Jolie. Het zijn bijzondere ontdekkingen zo op de zondagochtend.

Heb je Trainspotting nog nooit gezien? Dan moet je dat zeker een keer doen. Laat je me dan weten wat je ervan vond? Hieronder alvast de trailer.

Pin It on Pinterest