Mijn boodschappen doe ik regelmatig bij Lidl. Het is nu eenmaal een goedkope supermarkt en met 3 kinderen is dat prettig. Maar ook bij Lidl denken ze steeds meer aan het milieu. Want steeds vaker kom ik producten tegen van het merk Biotrend. Biotrend is natuurlijk geen keurmerk, maar koop je iets van dit merk, dan gaat dit wel samen met een keurmerk (Die zijn er trouwens een hoop en niet allemaal even betrouwbaar. Via deze site kun je de keurmerken controleren en zien waar ze voor staan.).

Zo koop je bij Lidl bijvoorbeeld eieren, rundergehakt, burgers, saucijsjes, spaghetti, aardappelen, tomaten, wortelen, komkommer, appelmoes en rijstwafels. Mijn ervaring is dat dit steeds uitgebreider wordt (ik ontdek iedere keer weer biologische producten) en in dit lijstje ben ik er vast een aantal vergeten. Zelf hoop ik dat er ook yoghurt en melk bij gaat komen.

Ons toiletpapier komt ook van Lidl, gemaakt van gerecycled papier. En ja, voorzien van keurmerk, namelijk het Ecolabel. Zo kwam ik de toiletreiniger tegen met dit keurmerk, dus die heb ik ook meteen meegenomen. Want een deel van het assortiment wil nogal eens wisselen, waardoor een product zomaar weer niet te verkrijgen is.

Lidl lijkt dus op de goede weg, er komt steeds meer bij. Ook bij Lidl betaal je wat meer voor je biologisch stukje vlees dan voor het ‘gangbare’ vlees. Maar je hebt tenminste de mogelijkheid om voor biologisch te gaan.

Pin It on Pinterest