Benthe heeft al lang last van eczeem en na heel veel smeerseltjes vonden we het toch eens tijd voor een allergietest. Dus afgelopen woensdag ging ik vroeg in de ochtend met Benthe naar de prikpost om een buisje bloed af te staan. Als een bikkel onderging ze dit, er kwamen alleen wat tranen toen ze toch snel even keek hoe het bloed het buisje in ging.

We mochten vrijdag al bellen voor de uitslag en dat deed ik dan ook gisterochtend. De uitslag hadden we niet verwacht, Benthe heeft een huisstofmijtallergie. Waarom hadden we dit niet verwacht? Ik weet het niet, we dachten eerder dat het iets in de voeding zou zijn. Maar na het zoeken op internet en het lezen van deze pagina valt er toch wel van alles op zijn plaats. Het lijkt in ieders geval een verklaring voor haar vermoeidheid en klagen over hoofdpijn de laatste tijd. Want in de herfst en winter blijken die beestjes helemaal los te gaan.

Volgens mij moeten we het nieuws nog even laten bezinken, maar we moeten wel aan de slag om ons huis meer huisstofmijtvrij te krijgen. Dat wordt voor mij nog best wel een opgaaf, ik ben niet de perfecte huismoeder, die alle ruimtes altijd stofvrij heeft. Ook willen we kamer van de meiden wat eerder dan gepland aan gaan pakken. Of het in ieders geval niet vooruit schuiven. Maar de vraag of we boven laminaat willen leggen of vloerbedekking is in ieders geval al beantwoord, dat wordt laminaat.

Tips van Yola

Van mijn tante kreeg ik een hele tijd geleden al een handig boekje over allergie en eczeem. Dat boekje heet ‘Tips van Yola’ en staat vol praktische tips hoe om te gaan met, je raadt het al, allergie en eczeem. Dat heb ik maar weer uit de kast gehaald. Want we kunnen heel wat tips gebruiken.

Pin It on Pinterest