94595.300Afgelopen zaterdag namen we weer eens de tijd om een film te kijken. Deze keer werd het weer een boekverfilming, namelijk ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.’ Het boek heb ik een hele tijd geleden gelezen en ik weet nog dat ik me tijdens het lezen regelmatig heb verbaasd over het verhaal. Het heeft een nogal hoog fantasiegehalte, waardoor het een ongeloofwaardig geheel wordt. Maar ondanks dat las ik het boek met plezier uit.

Door dat hoge fantasiegehalte was ik wel benieuwd hoe dit verfilmd zou worden. Zou de film het boek kunnen evenaren? Ik moet zeggen dat dit best goed is gelukt. Tijdens het kijken van de film kreeg ik hetzelfde gevoel als bij het boek, weer de verbazing over het hoge fantasiegehalte. Maar tegelijkertijd maakt al dat onwaarschijnlijke het verhaal alleen maar leuker.

Een prima film dus. En Scandinavisch, dat vind ik dan weer een pluspunt. Dat geeft voor mij toch een bepaalde sfeer mee aan de film.

Pin It on Pinterest