havermoutkoekjesHet is een heerlijk programma, Heel Holland Bakt. En vanavond is het alweer zover, de finale. Dan weten we wie dit seizoen de ultieme meesterbakker gaat worden. Ik zet mijn geld in op Menno, maar niet met 100% overtuiging, want de dames doen niet voor hem onder. Toch vind ik hem het meest gedurfd en dat telt waarschijnlijk ook wel mee.

En waarom vindt ik Heel Holland Bakt nou zo’n heerlijk programma? Dat heeft verschillende redenen. Zo vind ik het leuk om te zien wat er iedere week weer door de kandidaten wordt gemaakt. En ben ik stiekem jaloers, want zo zou ik ook wel willen bakken! En jurylid en Oisterwijker, Robèrt van Beckhoven, met zijn deskundige commentaar, draait daar al helemaal zijn hand niet voor om.

De kers op de taart (dat is wel een mooie in deze context) vind ik wel de presentatie van Martine Bijl. Wat is dat een geweldig mens met haar gevatte opmerkingen, waaruit wel blijkt dat zij ook niet iedere dag fanatiek staat te bakken. Vooral de opmerking bij de pizza-opdracht maakte dit meteen duidelijk. Want voor een pizza heb je toch niet meer dan 12 minuten nodig? 🙂

Martine Bijl mag van mij wel meer programma’s gaan presenteren, ik vind haar heerlijk ontnuchterend. Maar helaas, na vanavond weten we wie de finale heeft gewonnen en moeten we weer een heel jaar wachten. Want er zal toch wel weer een nieuw seizoen komen??

Op de foto trouwens mijn zelfgemaakte havermoutkoekjes, het is niet zo dat ik helemaal nooit iets bak. Het moet alleen niet te ingewikkeld worden.

Pin It on Pinterest