aukje.me

Zo’n 3 maanden geleden stopte ik met de sociale media en dat gaf een heerlijke rust. Inmiddels ben ik weer terug gevallen in mijn oude patroon en daar baal ik wel van. Hoe graag ik ook alles bij wil houden, het kan ook teveel zijn.

Gisteren las ik een blog van Elsbeth Witt waarin zij vertelt dat ze gestopt is met Facebook. Maar toch wil ze wel haar Facebook-pagina’s bijhouden En daar zit ik ook een beetje mee, want ik merk dat veel bezoekers op mijn blog terecht komen via Facebook. Elsbeth heeft daar een goede oplossing voor; ze heeft haar account gehouden, maar iedereen ontvriend. Zo heeft ze een hele lege tijdslijn, maar kan wel haar pagina’s onderhouden.

Ik vind het een goed idee en ik zit er aan te denken om haar voorbeeld te volgen. Natuurlijk ben ik dan nog op verschillende plekken te vinden (denk aan Twitter en Instagram) en ook op Facebook, alleen kun je daar dan de laatste berichten lezen via de pagina van mijn blog. Dus als je daar even op ‘vind ik leuk’ klikt, dan komt het helemaal goed!
En mocht ik je ontvrienden, neem het dan niet persoonlijk op, want zo is het zeker niet bedoeld. Ik moet gewoon weer even opnieuw afkicken.

Pin It on Pinterest