Voor het testen van producten en recepten heb ik een streng testpanel ingesteld. Namelijk Sterre van 9, Benthe van 6 en Mees van 2. Zeer kritische consumenten, die duidelijk weten wat ze willen. Regelmatig zal ik ze wat laten testen en de bevindingen kun je hier terug lezen. Heb je een product of recept dat je door dit kritische panel wil laten testen, dan kan dat natuurlijk. Laat het me weten via het contactformulier.

Deze keer test het panel een recept van lekkerensimpel.com. Een site met allerlei handige recepten, die ik daarom regelmatig raadpleeg voor kookinspiratie. Daar vond ik dan ook dit recept voor bananencake met blauwe bessen (zonder suiker). Vooral dat zonder suiker trok mijn aandacht, want ik wil nu eenmaal graag minderen met suiker. Dus ging ik aan de slag en het bleek al snel een simpel recept te zijn. Daar houd ik van!

bananencake De ingrediënten, dat is al overzichtelijk.

bananencake Alles bij elkaar in een kom.

bananencake Net uit de oven, een mooie bruine kleur. En door de kaneel ruikt het heerlijk!

bananencake

We mogen gaan proeven. Dat proefproces is risicovol, want de cake is gemaakt met havermout. En dat blijkt dan ook uit het eindoordeel. Benthe vindt de cake erg lekker, maar Sterre en Mees laten het staan. De cake is ook niet echt zoet, wat voor mij ook niet hoeft, maar de volgende keer kan ik wat honing toevoegen. Of wat rozijnen.
Ik vind zelf het recept zeker voor herhaling vatbaar. Ook omdat het prima volstaat als ontbijt. Dat is weer een keer wat anders dan yoghurt met muesli. 🙂

Pin It on Pinterest